Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goijden: hej mirku, miałem podobne objawy i wyszło mi u lekarza zapalenie dwunastnicy (ale też refluks). Ogólnie jak nie byłeś u doktora to polecam pójść i też radzę lekką dietę bo pomaga.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jack47: dzięki za odpowiedź, tak jestem już zapisany na poniedziałek do gastrologa. Masz może jakieś porady co tobie pomagało doraźnie?
  • Odpowiedz
@Goijden: ja byłem u rodzinnego, do gastrologa bym się udał jakby się pogorszyło ale jest lepiej. Też mam nerwicę jak coś ( ͡° ͜ʖ ͡°) . No z rzeczy co pomagają:
Lekka dieta - nie jeść ostrego, kwaśnego, tłustego i smażonego. Unikać jakieś sery wędzone, kiełbasy itp. Polecam np na śniadanko bułki pszenne z serkiem kanapkowym czy twarożkiem. Z owoców banany. Na obiad jakieś gotowane ziemniaki,
  • Odpowiedz
  • 0
@Jack47: tak to też prawda, wsm to wzięło to się trochę ze śmiesznej sytuacji, bo akurat mam teraz okres w którym bardzo przejmuje się tym aby zmienić dotychczasową pracę. Próbuje kombinować i gdzieś się wstrzelić. I siedziałem w dotychczasowej pracy na fotelu i wiadomo nerwówka to ciulowy oddech, napięte mięśnie i wygiąłem się do tyłu i w tym momencie tak mnie złapało pieczenie w nadbrzuszu i po chwili w plecach
  • Odpowiedz
  • 0
@Jack47: na szczęście moim postanowieniem na nowy rok było opuszczenie grup typu zaburzenia lękowe itd na fb i nie czytanie czy dany objaw to do najgorszego pasuje więc staram się z tym ogarniać ale po tylu latach nawyku nie jest łatwo haha
  • Odpowiedz
@Goijden: gastrolog bez gastroskopii za wiele nie pomoże, ja co roku mam nawracający helicobacter, który wychodzi tylko na gastroskopii, z innych badań nie wychodzi, najgorsze jest to, że muszę mieć ze znieczuleniem ogólnym i czekam zazwyczaj rok na samą gastro, jeśli nigdy nie miałeś w znieczuleniu miejscowym to nie polecam
  • Odpowiedz