Dostałem ofertę na montaż poniższych urządzeń. Które warto wybrać? Do tej pory wybierałem AUX, ale przy multisplicie może warto wybierać coś z wyższej półki...
@Napleton: chłodzenie, awaryjne ogrzewanie (gdy chce się szybko nagrzać pomieszczenie). A tak to nie wiem. Różnice cenowe nie są duże, a przy takim rzędzie wielkości przydałoby się wziąć pod uwagę awaryjność i możliwość ewentualnego serwisowania po gwarancji. Za duży wybór ( ͡°͜ʖ͡°)
@goferek: wszystkimi ochłodzisz, wszystkimi ogrzejesz awaryjnie, pewnie nie przy - 20*C na zewnątrz, ale i tak coś podmucha. Jak chcesz żeby się jakoś prezentowało w chacie, a nie jak najtańszy paździerz to możesz dołożyć do koreańca albo japończyka. Jak chcesz się pozbyć zapachów po mielonych co stara narobiła to panasonic ci to ułatwi. W kwestii serwisowania to z żadnymi z proponowanych nie powinno być problemów, bo są to raczej urządzenia
@goferek: Jeśli budżet pozwala to zdecydowanie Panasonic. Najniższe zużycie energii, ciche jednostki i sprawdzony dobry system multisplit. Nie padnie po kilku sezonach, a dobrze zamontowany będzie służył przez długie lata. Do tego wyposażony jest w technologie nanoex najnowszej generacji, więc spośród wszystkich wymienionych wyróżnia się też zdecydowanie lepszą filtracją powietrza. Gdybym miał wybierać dla siebie spośród powyższych opcji, to wybrałbym panasonica. Kosztuje więcej, ale cena jest uzasadniona. To sprzęt który
Panasonic Etherea KIT-Z35ZKE - 2,0 + 2,0 + 3,5 kW + agregat 6,8 kW 13599 zł brutto
LG AI Dual Cool Soft Air Deluxe - 2,5 + 2,5 + 3,5 kW + agregat 6,2 kW 11999 zł brutto
Gree Clivia - 2,7 + 2,7 + 3,5 kW + agregat 6,1 kW 10999 zł
AUX C-Smart - 2,0 + 2,0 + 3,5 kW + agregat 6,2 kW 9999 zł brutto
Gree Pular - 2,0 + 2,0 + 3,2 kW + agregat 6,1 kW 9599 zł
#klimatyzacja
Flagowiec od Panasonica, z funkcją NanoeX (coś a la generator ozonu na zapachy w chacie).
Najwyższy model od LG, więc lipy nie powinno być
W kwestii serwisowania to z żadnymi z proponowanych nie powinno być problemów, bo są to raczej urządzenia