@robertkk: a nowy minister obrony Ukrainy ma jasny cel. Zgruzować 50k ruska na miesiąc. Nie wiem czy aie uda ale ruscy w prasie się mocno zabiepokoili tym pomysłem.
@Grzesiok: w tym momencie problemem jest to, że koszta reparacji pociągnęłyby ruskich na dno. Przyznanie się do porażki to czysta droga do ich wdrożenia a wtedy mamy piękny rozpad jak w 89.
@JanDzbanPL: porownanie populacji jest dwa was bardzo druzgocace, 3x wiecej rosjan przy stratach czesto powyzej 1:10. Bo nawet rusofil trump mowil ze przez pierwsza polowe 2025 rosja miala 14 razy wiecej strat
a nowy minister obrony Ukrainy ma jasny cel. Zgruzować 50k ruska na miesiąc. Nie wiem czy aie uda ale ruscy w prasie się mocno zabiepokoili tym pomysłem.
@mleko3-2procent: niestety luty ma 28 dni wiec mogą nie dociągnąć do 50 :/
@saib75: ciężko tu mówić o sympatii czy antypatii- nikt im nie ufa - interesy z nimi się robi bo dostarczają dużo kluczowych surowców. Ktokolwiek tam wskoczy do władzy nie ma to znaczenia dla świata o ile ceny będą ok a współpraca stabilna. Nawet ta wojna- to moja prywatna opinia obserwacja - światu tak nie przeszkadza bo nie rozwaliła światowej stabilizacji Nawet teraz jak trwa wojna Rosja wciąż - przemysł hula
@dzaro-dzaroslawski: Rosja jedzie na rezerwach i powoli, lecz nieubłaganie zmierza w stronę recesji. Nic u nich nie hula i mówię to bazując na ich wlasnych oficjalnych wypowiedziach i wskaźnikach. Polska, po doświadczeniach ostatnich 30 lat, powinna unikać jak ognia jakichkolwiek większych biznesów z Rosją, szczególnie ich inwestycji u nas oraz czegokolwiek związanego z energią. Bez Rosji da się żyć normalnie. A Chiny i Indie doją Rosję na skalę niewyobrażalną. To
@mleko3-2procent: jak dla mnie to mało, powinno się zwiększyć produkcję dronów.Również u nas w polsce i to tych co teraz atakują kacapów.Plus rekrutacja ukrów chętnych do bycia droniarzami.
@reason: też mam taką nadzieję. Choć trzeba przyznać że dyktatorzy mają tendencję do trzymania się stołków dłużej niż by się chciało. Ceaușescu, Kadafi - dopiero jak im się dosłownie wszystko posypało. A Putin ma jeszcze trochę rezerw do przepalenia.
@mleko3-2procent: chłop jest menago marketingu a potem robił cyfryzację usług publicznych, co mu bardzo dobrze wyszło. Najpewniej takiego podejścia trzeba
Warto mieć cele w życiu.
Każdy manager powie ci że cele muszą być:
@mleko3-2procent: niestety luty ma 28 dni wiec mogą nie dociągnąć do 50 :/
Nawet ta wojna- to moja prywatna opinia obserwacja - światu tak nie przeszkadza bo nie rozwaliła światowej stabilizacji
Nawet teraz jak trwa wojna Rosja wciąż - przemysł hula
@robertkk: W fantastycznym świecie żyjesz