Wpis z mikrobloga

#druk3d #drukarki3d
Mireczki grzebałem na tagach, ale im więcej czytam tym większy mam mętlik. Szukam drukarki dla syna lat 14, jeśli ma to znaczenie. Pierwsza styczność z tematem, ale nie chciałbym iść w najtańszą opcję.
Wybrałem wstępnie Anycubic Kobra S1 Combo.
I teraz pytanie, czy możecie polecić coś lepszego na start?
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jarqka: Ja też bym się przychylił do opcji czegoś prostszego na pierwsza drukarkę, nie potrzebujesz raczej zamkniętej komory, a wymiana czegokolwiek w takich drukarkach może być dużo trudniejsza niz w bedslingerach.

Tylko mówię o współczesnych bedslingerach a nie Enderze 3 Pro.
  • Odpowiedz
Anycubic Kobra S1 Combo

@jarqka: mój mąż kupił sobie na gwiazdkę i z tego co widzę jest zachwycony xD a robił spory research. Ważne dla niego było żeby była zamknięta komora
  • Odpowiedz
Wybrałem wstępnie Anycubic Kobra S1 Combo.

I teraz pytanie, czy możecie polecić coś lepszego na start?

Jesli nie potrzebuje dużego pola druku to bambu ai mini.

@Bandrzejs: a1 mini lepsze niż kobra s1 xDDD
ryhu - >Wybrałem wstępnie Anycubic Kobra S1 Combo.
I teraz pytanie, czy możecie polec...

źródło: 1000049454

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Bandrzejs: przeczytaj ze zrozumieniem cały wątek i sam sobie odpowiedz na jakim etapie poziom zanurkował. Ja ci nawet cytaty zrobiłem, żeby było łatwiej, ale najwyraźniej nie pomogło.
  • Odpowiedz
@ryhu: Odpisze ci ostatni raz, nie wrzucaj mnie do worka z fanbojami bo nie zamierzam sie wykłucać czyja racja jest mojsza. Op zapytał o zdanie i uważam, ze a1 mini jest świetna żeby wejść w druk 3D. To i tak jego decyzja co wybierze i niech mu służy jak najlepiej. Nie podniecaj sie tak.
  • Odpowiedz
  • 2
@Bandrzejs: tylko, że on nie pytał, co polecasz na wejście, tylko zadał konkretne pytanie - napisał, że wybrał konkretny model i czy ewentualnie polecamy coś lepszego niż to co wybrał.

Więc albo nie doczytałeś i nie odpowiadasz na konkretnie zadane pytanie, albo z jakiegoś powodu uważasz że a1 mini jest lepszy od s1 - w to już jest fanbojstwo, wybacz. W obiektywnych kategoriach i parametrach, to jest sprzęt nie do
  • Odpowiedz
@Kryspin013 jakoś mam to od 2019 roku i ni cholery kompletnie nic przy tym nie robię xD od czasu do czasu dysze wypalę palnikiem (xD) albo po prostu dam nową, lub przeczyszczę i śmiga. Ekstruder nawet bez modyfikacji jest xD jedyna modyfikacja to szkło i teraz to ma sens
A wydałem na nią jak i własną zrobioną komorę, grosze.
  • Odpowiedz
@kajak98: typie, op wybrał drukarkę i pyta czy jest coś lepszego a ty wyskoczyłeś z enderem 3 xD

A co do endera 3 to tego gówna to nawet jego najwięksi zwolennicy wciskający go wcześniej wszystkim po cichu przestali wszystkim polecać i przeskoczyli na bambusy czy inne kobry, mimo wcześniejszych zapewnień, że ender 3 to najlepsza drukarka bo na żadnej innej drukarce nie nauczysz się tak drukować (przez ilość debilnych problemów
  • Odpowiedz
@Kryspin013 no nie wiem ja tam enderem serio nie mam w zasadzie żadnych problemów xD dlatego konfrontuję to teraz z krytykiem Endera by poznać o co wgl chodzi XDD i z czym tam można mieć problem
  • Odpowiedz