Wpis z mikrobloga

Szukam powoli porodówki w Krakowie. Jakie macie doświadczenia? Ważne aby miały w razie w ten specjalny oddział jak nenatologia. Rozważam narazie Żeromskiego, Ujastek, Rydygier. Proszę o porady na co też zwrócić uwagę, a może całkiem inny szpital?
#porod #ciaza #dziecko #krakow
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Proszę o porady na co też zwrócić uwagę,

@Lacrimosa: na personel, uprzedzić, że jakby tatuś dzieciaczka z kolegami z pępkowego prosto przyszli to żeby nie robić afery z policją, tylko kulturalnie podejść ze zrozumieniem
z fartem
  • Odpowiedz
@Lacrimosa: polecam Narutowicza i Ujastek, Żeromski na ostatnim miejscu bo koleżanki polecają ale ja nie miałam okazji.
Zdecydowanie odradzam Kopernika jeśli to nie ciąża mnoga bądź wieloracza i jesteś zmuszona jak ja byłam.
  • Odpowiedz
@Lacrimosa: rodziłam w Rydygiera, generalnie ok, chociaż poród ciężki i długi, żałuję że nie wykupiłam prywatnej położnej bo brakowało kogoś kto by to trochę ogarniał. Po porodzie leżałam tydzień i tu już większych zastrzeżeń nie miałam.
  • Odpowiedz
@Lacrimosa: rodziłam 2x na Kopernika i byłam zadowolona. Miałam wykupioną położną. Fajna sala porodowa, poporodowa - zalezy jak trafisz. Raz mialam z lazienka drugi raz bez (i to byl najwiekszy minus). Gaz, znieczulenie, aromaterapia, pozycje jakie chcesz (ja jestem team ZZO - wyjatkowa okazja zeby legalnie sprobowac fentanylu). Po pierwszym porodzie mialam konsultacje fizjo i badanie kresy, byla tez doradczyni laktacyjna, polozne noworodkowe super mile. Przy drugim też urodziłam w
  • Odpowiedz
@Lacrimosa: jezeli zalezy Ci na tym najwyzszym poziomie referencyjnosci to zostaje Ci tylko Ujastek albo Kopernik. Mnie osobiscie w Ujastku nie podobalo sie ze masz sale przedporodowe a dopiero na grande finale wioza Cie na porodowke. Rozumiem po co: zeby więcej kobiet upchnąć ale nie wydaje mi sie to komfortowe. Z drugiej strony mozesz wykupic apartament co w sumie jest spoko opcja
  • Odpowiedz