@kidi1: Od x lat mam zrobione tak, że maile z interii przychodzą mi na gmail. Dzięki temu nie muszę w ogóle wchodzić osobno na interię i sprawdzać tam poczty.
@CzaikaRuchaika wymagają do tego konta premium (ʘ‿ʘ) "Opcja dostępna dla adresów w serwisie Interia.pl. Przekieruj na dowolny adres, po aktywacji usługi PocztaPRO"
@odysjestem Tak jak wyżej, przekierowanie na inne konta pocztowe jest u nich
@CzaikaRuchaika: No właśnie odpada, nie lubię i nie jestem przyzwyczajony do tych programów pocztowych... Widzę, że interia chce za to konto PRO 17.39 zł na rok, także w sumie żaden pieniądz, ale sam fakt płacenia aby przekierować pocztę to trochę "XD".
@CzaikaRuchaika: Już nie wiem ile lat się za to zabieram, ale był to mój pierwszy mail założony chyba w 2005 roku i mam mnóstwo kont w różnych serwisach pod tym mailem. Jak zobaczę jakiegoś maila z interii związanego z jakąś stroną to wchodzę i zmieniam tam już na gmail, ale nie wiem ile jeszcze takich serwisów zostało do poprawienia
@jednorazowka: W jaki sposób? Ponieważ nie widzę takiej opcji po stronie interii i jest jedynie opcja przekierowania, ale tak jak wspomniałem wyżej - opcja ta jest dodatkowo płatna.
@jednorazowka: Chyba nie doczytałeś czego dotyczy wątek. Dokładnie tego samego co jest opisane w pierwszym akapicie w twoim linku:
Ważne: od stycznia 2026 r. nie będzie można używać Gmailify na innych kontach e-mail. Więcej informacji o nadchodzących zmianach w obsłudze Gmailify i protokołu POP w Gmailu
@jednorazowka: ooo, faktycznie, tego nie widziałem. Dodałem to konto interii na telefonie i zobaczymy, ale niby powinno zaciągać maile z tamtego konta na gmaila. Dziwne tylko, że można to ogarnąć jedynie na telefonie, a na przeglądarce już nie.
@dawid110d To jest następny krok uzależniania użytkowników usług Google, tutaj od Gmaila. Dotychczas mogłeś korzystać w ten sposób z adresu e-mail u innego usługodawcy. Teraz tą funkcję nam odbierają.
Workaround, jaki przychodzi mi do głowy, to importowanie wiadomości na inną skrzynkę, gdzie są jednocześnie bezpłatne przekierowania i funkcja pobierania wiadomości z innej skrzynki. Zadziała to jeśli po stronie serwera pocztowego są te mechanizmy odpowiednio skonfigurowane, tak, by taki "myk" był możliwy.
Jest jakiś sposób na obejście tego?
#gmail #pocztaelektroniczna #google #mail #informatyka
źródło: image
Pobierz@CzaikaRuchaika wymagają do tego konta premium (ʘ‿ʘ)
"Opcja dostępna dla adresów w serwisie Interia.pl. Przekieruj na dowolny adres, po aktywacji usługi PocztaPRO"
@odysjestem Tak jak wyżej, przekierowanie na inne konta pocztowe jest u nich
Widzę, że interia chce za to konto PRO 17.39 zł na rok, także w sumie żaden pieniądz, ale sam fakt płacenia aby przekierować pocztę to trochę "XD".
źródło: image
Pobierz@dawid110d: Konfigurujesz skrzynkę w Gmailu, żeby działała przez IMAP.
źródło: obraz
Pobierzhttps://support.google.com/mail/answer/6304825
Ważne: od stycznia 2026 r. nie będzie można używać Gmailify na innych kontach e-mail. Więcej informacji o nadchodzących zmianach w obsłudze Gmailify i protokołu POP w Gmailu
@dawid110d: No, dziwne. Nie korzystam z Gmaila, ale jakbym korzystał, to bym chciał mieć taką funkcję na kompie.
Workaround, jaki przychodzi mi do głowy, to importowanie wiadomości na inną skrzynkę, gdzie są jednocześnie bezpłatne przekierowania i funkcja pobierania wiadomości z innej skrzynki. Zadziała to jeśli po stronie serwera pocztowego są te mechanizmy odpowiednio skonfigurowane, tak, by taki "myk" był możliwy.