Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 304
@Sin-: W tym kraju od rolników realnie to jest mało co w sklepach, większość to import lub korporacje rolne, Sławomir ze Wsi Fiutaśniki jest beneficjentem systemu a dokłada się do niego średnio mniej niż przeciętna osoba pracująca w mieście za minimalną krajową - Polscy rolnicy są nie dość że prawie bezużyteczni to jeszcze ich poglądy na świat i wynik ich który oddziałuje na lokalną społeczność jest zazwyczaj na minus.
  • Odpowiedz
@turfa8: No nie chodzę do Extra Delux Delikatesów WillaNova w Warszawie gdzie świnka jadła kartofla z ekologicznej uprawy, hodowanego na kale małpy bonobo u pana Mariusza z Pyrzyc który codziennie przed zabieraniem jajek głaszczę kury po dupie tylko normalnie jak zwykły Polak chodzę do Lidla i Biedronki - tylko że to absolutnie nic nie zmienia w tym co napisałem bo do którego normalnego sklepu bym nie poszedł to polski rolnik
  • Odpowiedz
@turfa8: Nie interesuje mnie co tam mają twoje kołchozy wiejskie w tej starej PRLowskiej lodówce, gdyby rolnicy w polsce karmili naród to byśmy wszyscy z głodu zdechli.
  • Odpowiedz
@Njal: Ty umierasz z braku szarych komórek XD Chłopek roztropek, u mnie nie sprzedają to nigdzie nie ma. Oddal się czasem od domu dalej niż 50 km, nie pożałujesz i może trochę się rozwiniesz.
  • Odpowiedz
@Njal: średnio około 50% produkcji zostaje w Polsce, a w niektórych sektorach dużo więcej np. mleczarskim. Gdzieś te produkty jednak muszą sprzedawać XD Mieszkam w regionie rolniczy i nie ma tu żadnej rolniczej korporacji, ale za to sporo średnich rodzinnych gospodarstw, a takich Sławomirów o których wspominasz, to praktycznie nie ma, bo zwyczajnie nie byli by się w stanie utrzymać z małej produkcji, a jak są to próbują sprzedawać bezpośrednio.
  • Odpowiedz
Najlepsze jest to, że większość "obrońców polskiego rolnictwa" ostatni raz widziała krowę na opakowaniu mleka. Ale hashtagi wklepać to każdy potrafi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@qusqui21: powini być w jakiś sposób progresywnego opodatkowani z tym się zgadzam. KRUS ma swoje zalety, ale ma też swoje wady, ale o tym się już nie mówi. Składka jest śmiesznie niska, ale i świadczenia są "głodowe". System na pewno wymaga zmiany.
  • Odpowiedz