Wpis z mikrobloga

napisałem dzisiaj PW w sumie do 35 zielonek, które w ciągu kilkunastu wcześniejszych minut założyły konto i tylko jeden mi odpisał znakiem zapytania, ale dopiero po 30 minutach i przegapiłem, a kolejnej mojej wiadomości już nawet nie odczytał, a chciałem się go zapytać jak tutaj trafił

pozostałe 34 zielonek nawet nie odczytało wiadomości chociaż napisałem do nich w ciągu maksymalnie kilkunastu minut od powstania konta, a do niektórych to nawet w ciągu dwóch minut

ten który odpisał ma ustawione profilowe z fb jako avatar więc to na pewno legit konto utworzone przez człowieka

ogólnie wszystkie te konta pochodzą z fb, być może te npc-ty logują się przez fb żeby ominąć blokadę +18, później wychodzą i już nigdy nie wracają albo wracają czasem jak znowu trafią na linka do wykopu, bo wykop spamuje linkami do znalezisk na fb i na x i nawet mają tam jakieś reakcje, ale nie chce mi się w to wierzyć przy takiej ogromnej liczbie tworzonych kont

to by miało sens gdyby po kliknięciu w link na fb wykop wymuszał zalogowanie się aby wyświetlić znalezisko ale tak przecież nie jest, można wejść w znalezisko bez logowania i bez zakładania konta

#wykopgate20
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Teuvo: te nazwy kont są generowane przez prosty skrypt. Tu nawet szkoda sobie dupe zawracać AI, bo mając uprzywilejowany dostęp do bazy danych nie ma potrzeby przechodzenia weryfikacji konta i omijania w jakiś sposób potrzeby podawania numeru telefonu xD nie rozkminiajcie tego jakby to były ruskie trole do siania propagandy. Skryptem można tworzyć gotowego "użytkownika" bez p---------a się w jakieś głupoty typu ręczna rejestracja.. Na oko jakieś ~5% nowych zielonek
  • Odpowiedz
@KasKro: Pamiętam kilka lat temu kogoś kto pisał o tym skrypcie i pokazywał jak go zrobić. To naprawdę nadal k---a działa? Nie załatali tego? (ʘ_ʘ)

https://wykop.pl/wpis/84695741/a-pamietacie-ricardo-przejmowanie-kont-i-wolanie-c
@Krole +9
A pamiętacie Ricardo przejmowanie kont i wołanie całego wykopu? No i jak sobie wykop z tym poradził - uwalił całe APIv2 XDDDD

https://wykop.pl/wpis/70147209/wiecie-dlaczego-apiv2-zostalo-wylaczone-bez-ostrze

Apropos Ricardo i heheszkowania z @spectator67 o jego 281 świeżych fejkowych kontach (dostał bana). Skojarzył mi się jeden użytkownik, który o ile pamiętam w czasie tamtej
  • Odpowiedz
@Krole: o qurwa XD nie miałem pojęcia o tym.

bo mając uprzywilejowany dostęp do bazy danych nie ma potrzeby przechodzenia weryfikacji konta i omijania w jakiś sposób potrzeby

podawania numeru telefonu xD

tu miałem na myśli sytuacje, jeśli konta tworzy MB na swoje potrzeby.
  • Odpowiedz