Wpis z mikrobloga

Brutalna prawda o najbardziej przehajpowanej mandze w historii. Nie potrafisz skończyć historii w kilka lat? Zrobiłeś z niej usługę niczym abonament na bułkę z Maca. Piktogramowy infinite scroll dla półgłówków bez gustu i szacunku do własnego czasu.

#animedyskusja #manga #onepiece
Logytaze - Brutalna prawda o najbardziej przehajpowanej mandze w historii. Nie potraf...

źródło: G_Kn8m5XMAApRT-

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Logytaze: @Maku_15 @Yaoschi z 10 lat temu nadrabiałem wszystko po kolei - naruto, bleach i one piece. Wszystko wchodziło jak złoto. Przy one piece złapałem zacięcie w okolicach 600 odocnka, ledwo dopchnąłem do końca tamten arc, a jak doplynęli do jakiegoś miasta w którym zamienili ich w zabawki, to się zesrałem, pierdłem, rzygłem, trzasłem drzwiami i dropnąłem.

W zeszłym roku dałem szanse mandze - bardzo mi się podobało, wchodziła
  • Odpowiedz
@bereavement: Po prostu nie jest dla ciebie

@ryhu No niestety po time skipie jest już różnie, moim najnudniejszym arcem jest wyspa ryboludzi ale za to moja różowa z racji tego że lubi rekiny i ogólnie morskie zwierzątka to był to jeden z jej ulubionych. One piece po time skipie jest cieżki do ogładania odcinek po odcinku bo to jest tak skonstruowane zeby ogladać z tygodnia na tydzien. Cała historia
  • Odpowiedz
@Gnieznianin: Ogólnie im dalsze odcinki tym dłuższe dłużyzny (przeciągnie rozdziałów) się robią w OP. Sytuacja się zmienia po TSie kiedy jeden rozdział to jeden odcinek. W tym momencie dużo osób się przesiada na mangę. Początek jest spoko, bo tempo jest normalne więc takie porównania z remakiem będą słabe, bo problemy widać sporo później.
  • Odpowiedz
@GeneralX Nie ma co ukrywać że są arci strasznie przeciągnięte i fatalne do oglądania ale już były przed TS. Skypiea jest najgorszym arciem anime przed TS a po TS nie ma niczego gorszego niż Dressrosa.
  • Odpowiedz
@GeneralX: dluzyzny sa od samego poczatku, kazdy arc ma dziesiatki jak nie setki minut powtorzonych scen, wiele scen rozmow tez da sie skrocic nie tracac klimatu, spokojnie z 1000odc idzie zrobic 250-300 a to jest juz do ogarniecia dla przecietnego fana anime
  • Odpowiedz
@Sinti: No dla mnie kwintesencja słabej fabuły to jest frieren ¯\(ツ)/¯ a niby jedne z najlepszych anime. Raczej po prostu wszystko zależy od gustu, nie mówiąc że ludzie w wiekszości uwielbiaja one piece wlaśnie za to jaki jest. Można by było opowiadać godzinami co jest złego a co dobrego ale też jest masa ludzi co hejtowała one piece a finalnie to jedne z ich ulubionych historii.
  • Odpowiedz
@ryhu: Dressrose lepiej sobie streścić. Oni tam po jakichś schodach wbiegali przez 30 rozdziałów czy coś xdd Wano to taka sama dluzyzna.

Dla fanów takich tytułów często największym plusem jest wielkość świata gdzie ta wielkości kończy sie na liczbie no namów :D

Ale bez spoilerów to najnowszy arc jest całkiem ok i czuć troche ze ktos Ode ogarnął.

@Maku_15 Skypie jest najlepszym arcem bo ma Enela :D No i
  • Odpowiedz
@An2pl: a dla mnie dressrosa najlepszy arc po time skipie, Doflamingo najlepszy zwyrol ale faktycznie słabym punktem były walki w Koloseum które skippowałam a co do wano to miałam ogromne oczekiwania i bardzo po macoszemu obejrzałam whole cale no bo myślałam wreeeeszcie k---a arc głównie o zoro a dostałam 200 odcinków walk w których już samemu się nie wie gdzie kto z kim jak po co się n--------a xd
  • Odpowiedz