Wpis z mikrobloga

najbardziej wymowne w #afera #wykopgate20 jest to, że #moderacja nie przyszła i nie powiedziała na odczepne czegoś typu "kurdebele faktycznie coś tu nie gra, zaraz zwołamy spotkanie w serwerowni i przedyskutujemy jak zapobiec takim sytuacjom w przyszłości, bardzo dziękujemy @Defined za wkład w społeczność" i zamiast zbanować paręnaście zielonek na pokaz (i tak zaraz sobie założą nowe konta ( ͡° ͜ʖ ͡°)) uznali że świetnym pomysłem będzie zbanowanie typa który to nagłośnił, tak jakby myśleli że nikt tego nie zauważy ¯\(ツ)/¯ właśnie przez taką politykę portalu #20latwykopu spotkało się z tyloma negatywnymi reakcjami – przecież oni dalej banują ludzi za obrazek z kosmonautą, a pewnie sami już nie pamiętają o co w ogóle z tym chodziło xD #wykop #justwykopthings #wykopgate #moderacjacontent
denazyfikacja - najbardziej wymowne w #afera #wykopgate20 jest to, że #moderacja nie ...

źródło: image_picker_A6B199CA-67F1-4F5C-A2B9-ACE5D9A260DA-67429-000008F31A9BD277

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@heheszkitroche: kiedyś plusowany był bardzo i lądował na głównej z przekleństwami - i tak stał się 100% banem za postowanie go.
teraz tradycją jest to że ktoś go wstawia -> my go plusujemy -> moderacja odpala ekstra chromosom i daje za to bany
  • Odpowiedz
uznali że świetnym pomysłem będzie zbanowanie typa który to nagłośnił, tak jakby myśleli że nikt tego nie zauważy

@denazyfikacja: najlepsze jest to że robią tak za każdym razem i za każdym razem jest afera XD czasem myślę że oni robią to specjalnie bo wtedy użytkownicy się odpalają i robią większy ruch na portalu a większy ruch na portalu to więcej rogali do biauka.
  • Odpowiedz
uznali że świetnym pomysłem będzie zbanowanie typa który to nagłośnił, tak jakby myśleli że nikt tego nie zauważy ¯

@denazyfikacja: No urwa, oni na prawdę go zbanowali? Co za dzbany...

Ciekawe jaki powód podali?
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: jako że teraz panuje czas takich rozwiązań to tak robią, trzeba zniszczyć kogoś kto widzi problem żeby wszyscy widzieli jak kończą ludzie którzy zgłaszają problemy, lepiej byle jak i miernie niż się starać robić rzeczy zgodnie z rozumem i godnością człowieka, te czasy minęły, teraz chamstwo, populizm i prostactwo w myśleniu jest świeże.
Prezydent kibol cham z mania wielkości, pokazuje narodowi jak się sprawy załatwia.
Toteż sprawę miliona widmowych
  • Odpowiedz
@denazyfikacja pamiętam jak koło 2015 zakładałem konto i myślałem, że z tą upośledzoną moderacją to po prostu taki lokalny folklor.
Potem z roku na rok przekonywałem się, że coś jest na rzeczy, aż ostatecznie zbanowali mi permanentnie 8 letnie konto unikające afer, wyrzucające regularnie treści pod różnymi tagami za jednego plusa dla Rumuna (lub jakiegoś naśladowcy) XD
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: Klasyka zarządzania kryzysowego - zamiast "przepraszamy, naprawiamy" to "zakopmy tego co znalazł problem". Jakby moderacja kiedykolwiek słyszała o efekcie Streisand ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: klasyczny przykład rozwiązywania problemów przez elfik32, każda grubsza afera od xx lat zaczyna się od banów. A michau prawiczek widzi babe to nie umie o swój biznes zadbać i pozwala na wszystko, byle była szczęśliwa w jego januszexie.
  • Odpowiedz