Wpis z mikrobloga

@Okiem_Gregora smog smogiem, ale jak ci oczyszczacze same z siebie latają, to znaczy że masz totalnie nieszczelne okna. U mnie się włącza tylko jak otwieram okno, żeby wpuścić tlen i wywalić dwutlenek węgla. A tak to poniżej 10.
  • Odpowiedz
@ameneos: okna mają wymuszoną przepisami przepuszczalność powietrza, a nie żadne "totalnie nieszczelne".

Aktem prawnym, który zawiera uregulowania dotyczące nawiewników jest Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 6 listopada 2008 roku (Dz. U. z 2008 r. Nr 201, Poz. 1238). Rozporządzenie to obowiązuje od 1 stycznia 2009 roku a jego uregulowania dotyczą infiltracji okien. Zgodnie z tym aktem prawnym współczynnik infiltracji powietrza dla otwieranych okien i drzwi balkonowych powinien wynosić nie więcej
  • Odpowiedz
@kekacz a bywa u nas i tak. Całe szczęście, że wyprowadził się menel, który robił mi komorę gazową w toalecie, a którego to smród leciał na całe mieszkanie, to nie muszę wybierać, czym chcę być truty. Wiadomo, pewnie wysoki poziom co2 i niski tlenu. W takim pięknym kraju żyjemy.
ameneos - @kekacz a bywa u nas i tak. Całe szczęście, że wyprowadził się menel, który...

źródło: temp_file2111390558047616550

Pobierz
  • Odpowiedz