Aktywne Wpisy
Cipek102 +63
Pracuje sobie w restauracji jako kierowca i tak tylko z nudów chciałem się podzielić jaki jest obraz polskich rowerzystów ( ͡° ͜ʖ ͡° )
#rower #patologiazmiasta #patologiazewsi
#rower #patologiazmiasta #patologiazewsi
źródło: IMG_7043
Pobierz
Lardor +687
źródło: 1000086168
Pobierz

To co zrobią majstry to:
- cała łazienka - odpływu nie ogarnę bez skuwania, płytek nie potnę więc niech już zrobią co bym sąsiadów nie zalał (myślałem czy by im stelażu pod zabudowę z karton-gipsu już nie przygotować i kibla nie przymontować ale czy to aż tyle oszczędzę?)
- stolarz do mebli w kuchni i blatu
- klimatyzator pod przygotowane bruzdy i zasilanie
- drzwi montuje pewnie ekipa, nie ma sensu robić samemu
Natomiast ja osobiście planuję:
- dorobić krótką ściankę z karton gipsu (od wejścia żeby nie wchodzić do kuchni z "dworu" tylko był korytarzyk)
- zrobić bruzdy pod klimę, kominek pod kable TV w ścianie
- dodać osobny B16 w skrzynce i poprowadzić okablowanie 2.5cm2 pod zasilanie klimy
- dodanie gniazdek jeśli będzie taka potrzeba
- gładzie, szlifowanie, grunty, malowanie,
- podłogi (winyl), klejenie listw, docinanie pewnie zrobię tą plastikową foremką-ukośnicą i wyrzynarką xD
- akrylowanie, silikonowanie
- podłączenie sprzętów RTV, armatury kuchennej
- podłączanie oświetlenia
Czy plan ma sens? Widzicie tu jakieś pole do optymalizacji albo coś pominąłem?
#mieszkanie #remontujzwykopem #remont #mieszkaniedeweloperskie #diy #budowlanka
@freelook no w c--j roboty ale nie spieszy mi się. Zaoszczędzę pewnie z 10 tys na ekipie minimum na 40m2.
@Pasterz30: też tak myślałem
@Pasterz30: to kładź 60x60, te da radę samemu I przewieźć I przenieść I położyć
Resztę rzeczy które wymieniłeś które chcesz zrobić sam do ogarnięcia ale jeżeli nigdy nie robiłeś gładzi tym bardziej z wałka to trochę się zdziwsz xD
Jeżeli chodzi o podłączenie kuchenki jeżeli będzie indukcja na siłę to lepiej zlecić komuś kto ma papiery.
Jeżeli będziesz czegoś nie wiedział piesz na pv z chęcią pomogę
@Pasterz30: dlaczego nie? Jak nie idziesz w wielkie formaty, to płytki ogarniesz sam. Ja hobbystycznie pierwszy raz kładłem u siebie 60x60 i wyszło spoko. I na pewno lepiej, niż gładzie, które łatwo zepsuć.
Taaa. Najprawdopodobniej jak pierwszy raz zrobisz gładzie to się okaże, że lepiej było zostawić i jedynie przeszlifować tynki.
źródło: comment_Sc1ZHxpT851p4Lx2vgdEB6lyjjyG3qwZ
PobierzAkurat pod kątem VAT to prawda, aczkolwiek jeśli chodzi o prostotę, to montaż drzwi, to jedna z łatwiejszych rzeczy i wymagająca dość małej liczby