Wpis z mikrobloga

#posrednicy #agencinieruchomosci #nieruchomosci #rynekwtorny #posredniknieruchomosci #posrednik
#wroclaw

W nawiązaniu to tego wpisu:

https://wykop.pl/wpis/84581063/posrednicy-agencinieruchomosci-nieruchomosci-rynek/strona/2#291912149

Kupiłem w końcu to pieprzone mieszkanie.Przepłaciiłem,ale nie miałem już czasu na oglądanie kolejnych i użeranie się z tymi kretynami-pośrednikami.Pozatym-co za zbieg okoliczności-było to ostatnie mieszkanie,które oglądałem i okazało się najlepsze.450 tys,30 m2,wielka płyta-niewielki i zadbany blok.DROGO JAK CHOLERA.I tym razem utargowałem śmieszne 2 tys.złotych z ceny ofertowej.Tym razem pośrednik nie wziął ode mnie prowizji.Twierdzi,że to "niemoralne brać prowizję od kupującego"(już ja was znam,gnoje).

Niestety,ale jak chcecie ładne mieszkanie z rynku wtórnego,to trzeba brać tu i teraz i decydować się w ciągi dni,a nawet godzin.

Z ciekawostek i przestróg,którymi mogę się jeszcze podzielić oglądając przez ponad miesiąc różne klitki.

1.Pojawiło się kilka ładnych kawalerek,w super lokalizacji,tylko w trochę mniej "super" bloku:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/kawalerka-z-widokiem-centrum-po-remoncie-ID4zwMd
Jeżeli ktoś chciałby to kupować na wynajem pod Booking-zapewne to dobry pomysł.Jeżeli chcilibyście kupić coś w tym bloku w celach mieszkaniowych-zapewne zły.W bloku na dole jest ochrona-zastanawiałem się po co.W końcu poszedłem tam na rozeznanie-naciskasz dzwonek i ochroniarz otwiera ci drzwi do bloku.Przy wejściu ma swoją kanciapę.Pytam go po co jest tu w ogóle ochrona.Okazuje się,że do bloku pchało się dużo pijanych i bezdomnych.Wiele mieszkań jest tu wynajmowanych na doby dla turystów,więc będziesz miał atrakcje pod postacią pijanych i drących mordę Anglików.W niektórych karaluchy,klatka schodowa mogłaby być czystsza.
To ten blok,budynek lotosu przy placu legionów.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Budynek_Lotosu_we_Wroc%C5%82awiu

2.Radzę uważać na to mieszkanie.Pod blokiem 3 sklepy monopolowe.W bramie na podwórko minąłem jakichś dresiarzy.Można sobie zrobić też wirtualny spacer po mieszkaniu i obejrzeć....rurę od pionu kanalizacyjnego biegnącą na wierzchu w łazience.
https://www.otodom.pl/pl/oferta/2-pokoje-po-remoncie-ogrzewanie-miejskie-ID4xo6D

3.To mieszkanie nie jest złe,ale oczywiście na zdjęciach nie widać,że ktoś przerobił kuchnię na pokój-w kącie mamy sterczącą rurę gazową,schodkiem z g-k zasłonięto rury odpływowe a przy suficie puszczono plastikową rurę od okapu,która biegnie od kratki wentylacyjnej do drugiego pokoju,gdzie zrobiono aneks kuchenny z d--y.
Sąsiedztwo ok,spokojni starsi ludzie.Blok zadbany
https://www.otodom.pl/pl/oferta/na-sprzedaz-2-pok-mieszkanie-nowowiejska-7-ID4ziE4

Generalnie jeżeli chodzi o ceny,to za ładne,gotowe do wprowadzenia,umeblowane dwupokojowe mieszkanie we Wroclawiu o metrażu 45-54 m2,trzeba dać ok 580-600 tys,złotych.Dopiero w takich kwotach znajdą się mieszkania,którym nie można nic zarzucić.To i tak znacznie taniej niż pierwotny gdzie z wykończeniem i meblami wątpię czy zmieścisz się w 750 tys.

Jeżeli chodzi o Kawalerki to od 480 tys,znajdzie się coś sensownego.

Osiedla,które jest tańsze i które polecam to Gądów Mały.Najkorzystniej cenowo wychodzą chyba Kuźniki,tylko że mają mały minus-na tamtejszym ryneczku,w lecie od rana do wieczora na ławkach przesiadują pijacy,więc spodziewaj się charakterystycznych dla nich zachowan.Kiedy Śląsk Wrocław rozgrywa mecz,kilka godzin przed gwizdkiem zbierają się przy ławkach grupy kibiców.
@CashStacker 0
@polot: bo w tej branży pracują debile, nie musisz mieć żadnego skilla ani wykształcenia. Osobiście znam jedną karyne która pracowała w pizzeri a później wciskała nieruchy w jakiejś gowno agencji xD
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polot: Mirek nie obraź sie, ale te linki co wrzuciłeś i te mieszkania. Dostałbym depresji jakbym miał spłacać takie speluny. Ja wiem ze tak "wygląda rynek" ale serio, koszmar. nie wiem czy juz nie wolałnbym wynajmować w jakimś nowym bloku i sobie po prostu żyć. P----------e. Ja jestem na etapie szukania nory 50-60m2 3p do 800k i jest ciężko. A pośrednikom wielka chara na ryje. Szczury najgorsze
  • Odpowiedz
@polot:

Generalnie jeżeli chodzi o ceny,to za ładne,gotowe do wprowadzenia,umeblowane dwupokojowe mieszkanie we Wroclawiu o metrażu 45-54 m2,trzeba dać ok 580-600 tys,złotych.Dopiero w takich kwotach znajdą się mieszkania,którym nie można nic zarzucić.To i tak znacznie taniej niż pierwotny gdzie z wykończeniem i meblami wątpię czy zmieścisz się w 750 tys.

Co z tego, że znajdziesz taniej wykończone mieszkanie jak widać z kilometra, że jest przyoszczędzone na wszystkim, brakuje ergonomii, spójności
  • Odpowiedz
Mirek nie obraź sie, ale te linki co wrzuciłeś i te mieszkania. Dostałbym depresji jakbym miał spłacać takie speluny. Ja wiem ze tak "wygląda rynek" ale serio, koszmar. nie wiem czy juz nie wolałnbym wynajmować w jakimś nowym bloku i sobie po prostu żyć. P----------e. Ja jestem na etapie szukania nory 50-60m2 3p do 800k i jest ciężko. A pośrednikom wielka chara na ryje. Szczury najgorsze

@Pieskor: bo OP za
  • Odpowiedz
@witam12: znalazlem pierwsze lepsze mieszkanie, poswiecilem na to 1.5 minuty - i tak uwazam ze jest lepsze od tych proponowanych przez mirka

druga sprawa to nie rozumiem dlaczego osobowice sa dla ciebie wypizdziewiem? moze gaj to tez dla ciebie wypizdziewie, itd..??
  • Odpowiedz
@polot: jesli ksieze male to zadupie to czym jest wojnow? co ciekawe dzisiaj mieszkajac na wojnowie jest sie uwiezionym w miescie, dojazd rano do miasta zajmuje co najmniej godzine :)
  • Odpowiedz
znalazlem pierwsze lepsze mieszkanie, poswiecilem na to 1.5 minuty - i tak uwazam ze jest lepsze od tych proponowanych przez mirka

@jack-jonesss: brawo! zwiekszyles budzet opa o 150k i znalazles mieszkanie o 20minut dalej od centrum xD
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55: Przy tym nie musze patrzec na popeline zrobiona przez fliperow albo poprzednich wlascicieli. Podkresle jeszcze raz, wybralem pierwsze lepsze ogloszenie. Kolejny aspekt, czyli odleglosc od centrum, dla wiekszosci ludzi to aspekt drugorzedny, bo glownym kryterium wyboru lokalizacji jest miejsce pracy. Pracując na wschodzie raczej nie będziesz szukał mieszkania na zachodzie.. A to wszystko dzieki swietnej infrastrukturze komunikacyjnej we wroclawiu.
  • Odpowiedz
  • 7
@razdwatrzy55: Ale ty proponujesz mieszkanie za kosmiczną cenę gdzie:
-będziesz zmuszony kupić jeszcze komórkę lokatorską za 20 tys.
-zmuszony kupić miejsce postojowe za 35 tys.Bez tego deweloper odmówi ci sprzedaży mieszkania
-będziesz się yebał z wykończeniem i meblami na wymiar pół roku,zamiast wejść i mieszkać.

Tymczasem
  • Odpowiedz
  • 0
Z klitek,które oglądałem to jeżeli ktoś ma ograniczone fundusze i szuka sensownego mieszkania w bardzo dobrej lokalizacji(Biskupin),to może się zainteresować tym:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/kawalerka-biskupin-4-pietro-gotowe-do-wprowadzenia-blisko-um-pw-awf-ID4xep8
Dzwonił mi gość po miesiącu,że cena 365 tys.Oglądałem to mieszkanie-blok po remoncie elewacji,klatka ok choć warto by ją odmalować.Ładna łazienka w idealnym stanie-nawet pleśni nie ma na silikonie wokół wanny.
Do zrobienia instalacja elektryczna i gładzie na 3 ścianach-spokojnie w 16 tys to się zrobi i masz kawalerkę w centrum
  • Odpowiedz