Wpis z mikrobloga

Polacy to jest tak głupi i podatny na manipulację naród, że to c--j. Tak łatwo grać na emocjach, przywoływać różne zbrodnie na polakach, jak nie niemcy to ukraincy, jak nie oni to inne nacje, tylko b--ń boże nie mówić o tym jak to rosjanie zabili miliony polaków, albo wywozili ich do obozów na syberie, bo to nie dobra jest.
Zamiast patrzeć pragmatycznie kto jest w danej chwili potrzebny to najlepiej się obrazić na wszystkich.
Niemcy, które wyrządziły masę szkód w ww2 i wymordowały masę ludzi, od razu po przegranej zostały włączone do sojuszu przeciwko ruskim, bo k---a zwyczajnie były potrzebne aby ich zatrzymać, polacy by się najlepiej obrazili i przestali odzywać przez 200 lat.
Najgorsze jest w tym wszystkim, że zamiast skupić się na prawdziwym zagrożeniu ze strony rosji, bo jak na razie to jako jedyny kraj ze wszystkich hejtowanych, który dopuszcza się bandyckiej napaści na inny i to co jakieś kilka lat regularnie i otwarcie mówi o swojej wrogości do nas, to wolimy się kłócić ze wszystkimi sąsiadami.
Jeśli polska w latach 30stych też była tak skłócona z każdym do okoła, to nie dziwne, że ją rozebrali.
Polacy jednoczą się tylko wtedy kiedy trzeba odbijać ten kraj i przywracać mu niepodległość, nawet to głupie powiedzenie "mądry polak po szkodzie" jest nieprawdziwe, bo historia jak widać zatacza kolejne koło.
Dojdzie do tego, że w przypadku potencjalnej inwazji ruskich na polskę, zamiast stawić czoła najeźdźcy to będziemy się obrzucać między sobą gównem i tym czyja to wina. Chociaż ostatnio coraz mniej się tego boje, widząc ruchy prorosyjskie, putin chyba nawet nie będzie musiał nas atakować, sami oddamy mu to państwo.
Nagle pojawia się coraz więcej jest narracji anty zachodniej, anty ue, anty niemieckiej. Podkopywanie europy, jaka to jest słaba, jak to się wszędzie błaźni, narracja tylko po to aby jeszcze bardziej nas dzielić, nie trzeba być geniuszem żeby wiedzieć kto na tym korzysta.
Źle wam się k---a żyje w tej ue? myślicie, że polska w pojedynkę co kol wiek znaczy? albo myślicie, że trump zjedzie na białym koniu nas bronić? może jak ten kraj przepoczwarzy się w drugą białoruś pod wpływami kremla będzie lepiej?

#polska #ukraina #wojna #rosja #polskieonuce #bekazpodludzi
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@obadaja: Jeśli nasi w latach 30 byli tak naiwni to chyba wiem jak wygląda prawda o Jedwabnem.

Dziś w warszawie wypadek. Zginęło dziecko. A na FB o ukrańcach. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@obadaja ja już jakiś czas temu doszedłem do podobnych przemyśleń i o ile kiedyś miałem jakieś patriotyczne zapędy to teraz wiem że nie mają żadnego sensu, nie będę bronił kraju w którym ludzie jakby mogli mi wbić kosę w plecy bez konsekwencji to by to zrobili bo jesteś za tym czy za tamtym. Kraj piękny tylko ludzie k...
  • Odpowiedz
@obadaja: niestety, my nie mamy narzedzi zeby z tym skutecznie walczyc, ale mozemy dzialac oddolnie i np. jak ktos w towarzystwie gada takie kocopoly to nie siedziec cicho i przytakiwac, tylko byc stanowczym w przekazie, delikatnie rzecz ujmujac.
  • Odpowiedz
@obadaja: właściwie dawno tego określenia nie widziałem ale jednak to jest efekt produkcji homo soviecticus przez dekady za komuny. Ludzie dosłownie są analfabetami i mentalnie nie zeszli z gałęzi, najgorzej że pokończyli szkoły (pewnie na tych 2 i 3 na studiach oczywiście na ściągach i kombinowaniu) przez co uważają się za kogoś kto miałby sensownie się wypowiadać. Kiedyś chłopi mimo że byli debilami to i tak uważali się za mądrych
  • Odpowiedz
polacy by się najlepiej obrazili i przestali odzywać przez 200 lat

@obadaja: a jeżeli nie to, to żeby najlepiej w każdym zdaniu nas, Chrystusa narodów, przepraszali i mówili jak im przykro za krzywdy popełnione przez ich pra pra dziadków, a potem łaskawie możemy rozmawiać

"narodowi polscy idioci"
  • Odpowiedz
  • 6
@Eremites: Powiem szczerze, że głupota ludzka była zawsze i nigdy się nie zmieni. Zastanawiałem się jak w zamierzchłych czasach rozprzestrzeniała się propaganda i że dziś, mając internet to by się nie udało. Okazuje się, że udaje się i to może jeszcze łatwiej, technologia jest coraz lepsza, ale ułomność, głupota i bezmyślność ludzka pozostaje nadal ta sama, technologia daje większe możliwości do siania takiej propagandy, pomimo, że jest k---a tyle sposobów,
  • Odpowiedz
@obadaja: Żebyś się nie zdziwił jak będziesz musiał się bronić przed USA. Bo prędzej USA zaatakuje jakiś europejski kraj (np. Danię) niż Rosja. Tylko że - no właśnie - jesteś podatny na manipulację.
  • Odpowiedz
Dziś w warszawie wypadek. Zginęło dziecko. A na FB o ukrańcach.

@Grzesiok: widziałem te komentarze. Ha tfu na te bezmózgi. Jak nie Tusk, to Ukraińcy. Konfopisiorskie NPC.
  • Odpowiedz
@obadaja: przecież wprost widać, że cała prawica, to praktycznie Moskwa. Za 1 rządów PiSu, rozmontowano tak szybko jak tylko się dało spec służby, instalując tam samych głąbów. Nawet po zjednoczeniu Niemiec, nie przetrzebiono tak Stasi, jak Polskich służb. Mało tego, te służby były już 16 lat po upadku komuny, więc mało kto zaczynał karierę w LWP.
Idąc dalej, naloty na jakieś NATOwskie instytucje, przecież to komedia.
Oczywiście cały czas narracja,
  • Odpowiedz
@obadaja: To jest w sumie proste. Od lat mamy zaszczepioną nienawiść do ruskich i do szwabów co jest pozytywnym aspektem wyniesionym z historii. Jeśli spojrzeć na to, że zanim wojna na Ukrainie wybuchła to szwab z bolszewikiem się dogadywał na "hub przesyłowy ruskiego gazu" znajdujący się u szwabów. Szwab by zarabiał na sprzedaży ruskiego gazu do reszty Europy. Stąd się wzięła cisza z strony nazistów przez pierwsze dni wojny a
  • Odpowiedz