Postanowilem sobie pograc po wielu latach w Far Cry 3 ponownie. Ja tę grę zapamiętałem jako dość długą. Wczoraj wieczorem ją skończyłem na 100%, czyli cala fabula, znajdzki, misje poboczne, posterunki i tak dalej. Na liczniku ledwo wybiło 21h, wtf xD
@Akuzativ94: cos masz licznik popsuty albo jakis speedrun robiles. Ja wlasnie nie gralem w 3 jak wychodzila i kupilem rok temu. Po 2h w-------m z dysku jak zobaczylem ile tych rzeczy na minimapie jest xD (chyba ze wiecej nie dochodzi). Edit: dobra, sprawdzilem na necie i masz racje. Czyli to tylko wyglada tak slabo :D
@7uras: @T0pi5 zacząłem grać w piątek wieczorem, a skonczylem ją wczoraj, w niedzielę wieczorem, więc więcej niż 21h i tak bym nie wyciągnął, licznik nie jest zepsuty.
W tej grze, jezeli juz sie nie podziwia widokow, nie poznaje mechanik od nowa jak w 2012roku, potrafi skradac to mocno sie ona skraca. Latalem sobie po prostu od punktu do punktu i tyle wyszlo, a wiekszosc misji i posterunkow robiłem po
@Akuzativ94: Ta gra wyszła w czasach, gdy single trwały 6 godzin i gracze burzyli się na to. Wtedy nie pamiętam ile przechodziłem, ale jak gra była nowa to takie open worldy nie były powszechne i trochę wolniej zwiedzało się to wyspę z braku doświadczenia.
@Akuzativ94: ano te far cry to wydają się długie ale jakoś specjalnie nie są. Ale to nie coś złego moim zdaniem. Za duże gry to też nie fajne. A tak sobie skończyłeś przez weekendzik i możesz dopchać sobie blood dragoonem ( ͡°͜ʖ͡°) BTW właśnie przez takie rozmiary gier mogli walić co 2 lata kontynuacje, a teraz to projekty są tak rozrośnięte, że czekasz parę
@orgin246: mi jak najbardziej pasuje taki format, ze 20-40h i koniec gierki na 90-100%. Takiego Wiedźmina 3 uwielbiam ale zawsze jak zbliżam się do końca, co zajmuje mi okolo setkę godzin, zaczynam czuć znużenie. Taki Wiedźmin 1 jest wedlug mnie idealnie wywazony pod wzgledem dlugosci gry. Stalkery, goticzki 1 i 2 tak samo lubie czasem przejsc setny raz. Bo wiem, ze to rozgrywka na pare dni, a nie yebanie tygodniami.
@orgin246: to ostatnio tez mialem zajazd z grami to przewertowalem swoje unplayed w bibliotece (ponad 700 tytulow xD) i wlasnie sobie ogralem jakies mniejsze gierki, gdzie platyne zajmowala 2-3h. Chyba z 5 gier splatynowalem przez weekend, kazda w miare fun, a nie meczenie buly z open worldami na 100h.
#gry #farcry
Edit: dobra, sprawdzilem na necie i masz racje. Czyli to tylko wyglada tak slabo :D
Main + Sides 25½ Hours
Completionist 36½ Hours
( ͡° ͜ʖ ͡°)
W tej grze, jezeli juz sie nie podziwia widokow, nie poznaje mechanik od nowa jak w 2012roku, potrafi skradac to mocno sie ona skraca. Latalem sobie po prostu od punktu do punktu i tyle wyszlo, a wiekszosc misji i posterunkow robiłem po
@T0pi5: nie kupuj Valhalli :D
Muszę się zgodzić.
BTW właśnie przez takie rozmiary gier mogli walić co 2 lata kontynuacje, a teraz to projekty są tak rozrośnięte, że czekasz parę
@T0pi5: Mirage jest całkiem spoko bo wraca trochę koncepcją do 1 i 2 części, ale z całą resztą się zgadzam.
@Akuzativ94: wiem o czym mowa. Mam tak samo, a by gry nie porzucić to nie odpalam nowej tylko np. nie gram z 2-3 dni by wrócić i grać dalej.