Wpis z mikrobloga

Panowie czy #thinkpad to faktycznie jakiś solidniejszy #laptopy, czy masowy mem?
Drugi ThinkPad w moich rękach który po miesiącu użytkowania nadaje się do śmieci
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Anekito: czyli dwa moje „ThinkChady” są średnie bo różne som ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Panowie czy to nie jest ten sam kult to w przypadku użytkowników Apple?
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: jakie modele i co sie stalo? Ogolnie jakosc troche spada ale na równo z rynkiem. Nadal moim zdaniem jakosciowo sa spoko. Jak kiedys bylem w media expercie to z wystawy 30 komputerow moze jeden był taki ze moglbym kupic i korzystać. Reszta g---o nie dotykać
  • Odpowiedz
  • 0
@vulcanitu: Oglądam filmiki na YT, trzymając je na biurku.
Wybrałem ThinkPada, bo do tak wymagających zadań, postawiłem na sprawdzoną markę, znaną z wytrzymałości.
Jak widać wybrałem niewystarczająco pancerny model...

@MercedesBenizPolska L490 prawdopodobnie spalił się procesor. Kilka minut od uruchomienia się zawiesza i czasami pokazują się artefakty jak przy uszkodzonej karcie graficznej (dla większej pancerności, wybieram wersje bez dedykowanego gpu)

E470, tutaj nie mam pojęcia o co chodzi, co kilka
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: raz, że mem,.dwa że zamienili lata temu ctrl z fn i w moim jest przycisk do print screena przy ctrl/alt xd ptzycisk ten aktywuje wycinaczke screenl w windowsie, ktorej nie da sie zamknac eskejpem, trzeba siegac po myszke/taczpad.
  • Odpowiedz
Panowie czy #thinkpad to faktycznie jakiś solidniejszy #laptopy, czy masowy mem?

@Rustyyyy: ludzie mówią, że po T61 upadł cały mit ThinkPadów i lecą tylko na marce... może dlatego, że T61 to pierwszy TP od Lenovo i jeszcze nadal bardzo dużo rzeczy było IBMowskich
  • Odpowiedz
@Kryspin013: laptopy to g---o

@Rustyyyy: dobra, doczytałem post. Masz praktycznie najbardziej budżetowe modele tych thinkpadów. W zasadzie bardziej budżetowe to są tylko jakieś chromebooki ale nie wiem czy lenovo jeszcze takie produkuje pod marką thinkpad.

Stacjonarki mają mniej skomplikowaną
  • Odpowiedz
@Kryspin013: czyli do przeglądania internetu trzeba brać topowe konfiguracje?

@Rustyyyy: nie, tylko skąd ja mam wiedzieć co ty z tym laptopem robiłeś? Procki się nie upalają same z siebie a ty twierdzisz że procek masz upalony xd

Laptopy to syf od 40 lat nic się nie zmieniło

@Rustyyyy: Oho, himalaje ignorancji xD
  • Odpowiedz
  • 0
@NaChMiNick: Cope, bateria pada po chwili użytkowania.
@Kryspin013 Co się zmieniło przez 40 lat w kwestii laptopów? Kiedyś były to nieporęczne kloce w których bateria zdychała po kilku godzinach, a obecnie są to delikatne kloce które zdychają po kilku godzinach od odpięcia ładowarki.
  • Odpowiedz