Wpis z mikrobloga

Hej, Mirki kuchenne, moje drugie podejście do #pizza z piekarnika wg Foxxa, tym razem ze starterem. Nie widzę różnicy względem jakości ciasta tj ze starterem i bez startera. Jednak wciąż szukam lepszego sosu do pizzy, teraz dałem po prostu siekane pomidory z biedry Gusto bello, ale ponownie szału nie ma. Sa grubo krojone i w dodatku ze skórkami. Doprawiłem tylko solą i bazylią. W komentarzach zdjęcia z wypieku drugiego i trzeciego. #pieczzwykopem #bojowkapiekarska #gotujzwykopem
bez_szalu - Hej, Mirki kuchenne, moje drugie podejście do #pizza z piekarnika wg Foxx...

źródło: IMG_2235

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bez_szalu: kup sobie san marzano marki Solania w puszce 2,5kg, pognieć i pozamrażaj w porcjach :) Mi osobiście smakowały bardzo w porównaniu do gusto, mutti i innych marketówek
  • Odpowiedz
@bez_szalu: jak dla mnie najlepszy sos z pomidorow san marzanna. 1 puszka, łyżeczka soli,oliwa,czosnek, bazylia. Fajnie jest jeszcze posmarować brzegi ciasta oliwą, wtedy mają ładniejszy kolor I smak.
  • Odpowiedz
@bez_szalu: Polecam pomidory Salsati Rosso Gargano. Rozgnieść i dodać 1 g soli na 100 g pomidorów, nic więcej. Żadne czosnki, bazylie, oregano i inne rzeczy. Jeśli chodzi o wypiek, to wygląda jakbyś wypiekał w złym miejscu. Wrzuć kilka cm od górnej grzałki.
  • Odpowiedz