Wpis z mikrobloga

Czy wy umiecie usiąść i odpocząć? Ale tak że leżycie i macie relaks?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Umeraczyk: z biegiem lat przychodzi mi to coraz trudniej. Zawsze jest coś do roboty, wiecznie mam listę questów która odkładam i nigdy nie jestem w stanie nadgonić zajęć tak żeby "ok wszystko jest zrobione".
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: Różnie. To generalnie problem ludzi z bardzo aktywnym układem limbicznym - neurotyków, epileptyków, osób po padaczce dziecięcej (skroniowej). ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czasem to też nadmierne ambicje i tresura społeczna żeby tylko robić i robić.
  • Odpowiedz
  • 0
Zawsze jest coś do roboty, wiecznie mam listę questów która odkładam i nigdy nie jestem w stanie nadgonić zajęć tak żeby "ok wszystko jest zrobione".

@Kremufka2137: ja oprócz tego co ty piszesz, to mam takie "Mógłbym w tym czasie coś porobić, pograć w komputer, coś obejrzeć, poczytać.."
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: kurna, w zeszłym tygodniu miałem tak z godzinę w ciągu dnia - wszystko ogarnięte, dom pusty (żona w pracy, dziecko na zajęciach dodatkowych), nie wiedziałem co zrobić ze sobą. P------e. To chyba pracoholizm.
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: ja mam niestety tak, że sam sen to trochę dla mnie mało aby faktycznie odpocząć. W sensie jasne, fizycznie tak, organizm odpoczywa, ale moja głowa odpoczywa podczas czynności które lubię: obejrzenia dobrego filmu czy serialu, przeczytanie książki, gotowanie czegoś dobrego, nawet głupie pójście na spacer. Potrzebuje takiej dekompresji po stresach i wysiłkach całego dnia, zwłaszcza jeśli akurat pracuje dużo z ludźmi to muszę mieć trochę czasu "tylko dla mnie".
  • Odpowiedz