Wpis z mikrobloga

Remontuję łazienkę w mieszkaniu (blok z końca lat 90) i po skuciu płytek okazało się, że są tam dwa otwory wentylacyjne obok siebie.
Przed remontem jeden otwór był zaślepiony płytą gipsową, a w drugim zamontowany był wentylator.
Czy lepiej wykorzystać oba otwory (np. w jednym kratka wentylacyjna, w drugim wentylator), czy jednak lepiej zrobić tak jak było wcześniej, czy jeden otwór z wentylatorem?

#remontujzwykopem
nocowy - Remontuję łazienkę w mieszkaniu (blok z końca lat 90) i po skuciu płytek oka...

źródło: 1000005610

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nocowy: ja bym zrobił jak pisałeś, jeden z aktywnym wentylatorem załanczanym a w drugi bym wsadził kratke która będzie lepiej pracować niż blokujący przepływ powietrza wyłączony wentylator.
  • Odpowiedz
@nocowy jak nie masz pieca gazowego to możesz albo wentylator albo sama kratkę, jeszcze jest pytanie czy ten zaślepiony nie jest id sąsiada z dołu z łazienki albo gorzej z kuchni.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: ja mieszkam w dziwnym miejscu, niby to wielkopolska ale na pograniczu opolskiego, lodzkiego i dolnośląskiego. Przedwojenna granica z Niemcami była parę kilometrów na zachód i południe od mojego miejsca zamieszkania, a w okresie zaborów kilka km na wschód była granicą rosyjsko-niemiecka.
Ogólnie to mam w okolicy wioski które po wojnie były opustoszałe i zostały zaludnione przybyszami z całej Polski, do tego te różnice z okresu zaborów i jeszcze wyraźne
  • Odpowiedz