Wpis z mikrobloga

@Turambar022: o co chodzi z tym narzekaniem na key cardy? Dalej licencja jest na kartridżu, więc masz to w swojej kolekcji i możesz to odpsrzedać i tak dalej, więc w czym problem. I tak pewnie byłby day1 patch który by trzeba było ściągnąć, więc tym bardziej mała różnica.
  • Odpowiedz
o co chodzi z tym narzekaniem na key cardy? Dalej licencja jest na kartridżu, więc masz to w swojej kolekcji i możesz to odpsrzedać i tak dalej, więc w czym problem. I tak pewnie byłby day1 patch który by trzeba było ściągnąć, więc tym bardziej mała różnica.

@cabeiu: choćby taka, że kupując grę na karcie chciałbym ją mieć na karcie by nie zajmować pamięci wewnętrznej konsoli.

No i granie w
  • Odpowiedz
  • 1
@Turambar022: o co chodzi z tym narzekaniem na key cardy? Dalej licencja jest na kartridżu, więc masz to w swojej kolekcji i możesz to odpsrzedać i tak dalej, więc w czym problem. I tak pewnie byłby day1 patch który by trzeba było ściągnąć, więc tym bardziej mała różnica.

@cabeiu: Ale ja chcę grę na karcie a nie licencję
  • Odpowiedz
  • 0
choćby taka, że kupując grę na karcie chciałbym ją mieć na karcie by nie zajmować pamięci wewnętrznej konsoli

@Krupier technologia przegania możliwości kartridży, tak jak naście lat było z płytami, które też przestały być grywalne. Na to nie ma co się obrażać.

Oczywiście że bym kupił i 400 mogła by kosztować bez różnicy ¯\(ツ)/¯

@Turambar022 a to zwracam honor. Ty byś kupił, no ale jeśli chodzi o resztę - byłoby
  • Odpowiedz
technologia przegania możliwości kartridży, tak jak naście lat było z płytami, które też przestały być grywalne. Na to nie ma co się obrażać.

@Theos: przecież gry na płytach cały czas wychodzą. Na kartach zresztą też. Więc to nie kwestia technologii.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: chodzi o grywalność z nośnika. Gry nie są już od dawien dawna grywalne z płyty i trzeba je instalować. Teraz przychodzi czas na kartridże.
  • Odpowiedz
@Theos: wychodzę z założenia, że skoro Cyberpunka dali radę umieścić całego na karcie to są w stanie zrobić to samo z innymi grami, a że tego nie robią wynika tylko i wyłącznie z ich chciwości lub lenistwa.
  • Odpowiedz
@Theos: ja też nie kupuje game key cardow i znam sporo osób które przez to rezygnuje z zakupu, z resztą coraz więcej wydawców mam wrażenie planuje wydawać normalnie, bo game key cardy się sprzedają w społeczności nintendo bardzo źle
  • Odpowiedz