Wpis z mikrobloga

Raz mój ojciec nakrył mnie in figlach z dziewczyną w moim pokoju, ale powiedział:
- Dobra, nic mamie nie powiem, to będzie nasz mały sekret.
Następnego dnia jemy całą rodziną śniadanie, nagle matka mnie pyta:
- Synu, skąd masz malinkę na szyi?
To jest nasz mały sekret z ojcem - odpowiedziałem.

#zarty #dowcipsurowowzbroniony #heheszki #joemonster
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reanef: podepne się z jednego powodu - zaglądałem na joemonster przez wiele lat te 15 lat temu i pamiętam że to była strona ze śmiesznymi obrazkami i filmikami.

Wszedłem tam ostatnio i byłem w szoku jaka upolityczniona się stała. Na wypoku można dać polityka na czarnolisto, tam wchodzę jako anonim i aż mnie odrzuciło.

Ktoś jeszcze to zauważył? Jakaś mocna odklejka tam poszła (albo ja się robię stary)
  • Odpowiedz
  • 4
@dr-proktor: zart wyskoczył mi na ich profilu fb a że oplułem telefon to przekazałem go dalej. Nie wiem skąd biorą treści ale stronami rosyjskimi trochę zalatuje no i ofc autorskie tez mają. Oni chyba zawsze trochę na lewo byli.
  • Odpowiedz
@dr-proktor: z tego co pamiętam z czasów jak korzystałem jeszcze z jm, a to było może 15 lat temu, oni zawsze byli upolitycznieni. Tylko mam wrażenie, że ogólnie polaryzacja społeczeństwa była mniejsza i ludzie byli mniej zaangażowani w wojenki. A teraz jak tam jest?
  • Odpowiedz
@dr-proktor: To jest wszędzie. Kiedyś wchodziłem na Quorre, bo były ciekawe dyskusje. Dziś to albo propaganda rosyjska, albo polityka (głownie Tusk Niemiec itd.) eh
  • Odpowiedz
@dr-proktor: Ta strona zawsze była słaba.

Główna składała się z jednej strony i 5-8 nieciekawych wrzutek.
Na dodatek nieczytelny interfejs i dziwne komentarzowi dyskusje.
Co jak co ale taki nędzny wypok ma to jednak lepiej dopracowane.
  • Odpowiedz
jaka upolityczniona się stała

@dr-proktor: 99% tresci to sa przetlumaczone "artykuly" z Bored Panda. Plus okazjonalny obrazek obsmiewajacy tego czy tamtego polityka w galerii
  • Odpowiedz
@dr-proktor: Ja zauważyłem. Mam tam konto ponad 20lat. wrzucam jakies filmiki czy zdjecia czasami, ale ostatnimi czasy jak wrzucilem filmik z hindusami spiewajacymi Jingle Bells i podpisem ze dzieje sie to w Londynie, to te lewary mialy duze oburzenie i straszna sraczke...
  • Odpowiedz
@dr-proktor: @Reanef

Od lat korzystam, szczególnie gdy lecę samolotem i jestem offline i chce coś poczytać żeby zabić czas, no i zawsze było trochę na lewo, co przejawiało się tym, że kpili z kościoła i co bardziej zakłamanych polityków-katolików.

Ostatnio pojawiały się tam treści prawicowe, niektóre śmieszne jak #szkolapisowskiego mema, a niektóre będące manipulacją na poziomie konfederacji. No więc użytkownicy burzyli się, że co to za chujnia,
  • Odpowiedz