Wpis z mikrobloga

@bibi__: Ogólnie to się jakaś moda zrobiła na POSIADANIE PIERWSZEŃSTWA czy to pieszy czy kierowca itd jak ma PIERWSZEŃSTWO to już ma w dupie cały otaczający go świat xD, niektórzy w imię pierwszeństwa są w stanie stracić życie, czy rozpierdzielić sobie samochód bo MIELI PIERWSZEŃSTWO i pan policjant to nie im da mandat.
  • Odpowiedz
@bibi__: też uważam, że powinno się coś z tym zrobić. Godzina 17, ciemno, a chłopek cały na czarno sobie odśnieża przy drodze gdzie samochód co 30 sekund jedzie 50~60. Albo podobna pora, zmierzcha, a pracownicy pobliskiego kołchozu wracają sobie do domu drogą bez pobocza przez las gdzie jest ograniczenie do 70. Oczywiście cali na czarno/szaro. O rowerzystach samobójcach bez świateł nawet nie mówię - najczęściej dziadki, co w dzieciństwie tą
  • Odpowiedz
@nairoht: No ale można sobie wtedy na nagrobku zrobić taki duży, ładny napis "I tak miałem pierwszeństwo". Albo przy wózku inwalidzkim sobie flagę z takim napisem przywiesić. A czasy niestety mamy takie, że i na jednokierunkowej lepiej się w dwie strony rozejrzeć ()
  • Odpowiedz
@bibi__: ja nie mam prawka, a zawsze przechodzę ostrożnie, bo wychodzę z założenie, że co z tego, że mam pierwszeństwo jak samochód ma większą masę xD
  • Odpowiedz
@bibi__: zrobiłaś prawko to miej teraz oczy w dupie. Nie widzisz za dobrze bo jest ciemno, pada albo swieci ci w oczy? To zwolnij żeby nie zabić kogoś kto może być np ślepy, gluchy, albo p----------y i ci wyskoczyć na drogę. Widzisz znak przejacie to obserwuj otoczenie. Masz z tym problem to oddaj prawko i chodz na nogach, jeździj rowerem, autobusem albo pociagiem czy tramwajem. Zacznijcie w końcu rozumieć że
  • Odpowiedz
@CXLV: przecież od ponad 12 lat jest obowiązek noszenia kamizelki odblaskowej poza obszarem zabudowanym ale szansa na dostanie mandatu jest jak za jeżdżenie na dziennych podczas deszczu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@bibi__: jestem każdym rodzajem uczestnika ruchu może oprócz j------o hulajnogarza, ale najbardziej w-------a mnie śmiecie w samochodach i zntelefonami w łapie. I na razie po równo baby I chłopy tak samo p-----------e jezdza patrząc się w telefon
  • Odpowiedz
@floojd: Idiotyczny komentarz - bo kierowcy nic się nie stanie, jak poza terenem zabudowanym walnie pieszego bez odblasków, to nawet mandatu nie dostanie (jeżeli będzie jechał przepisowo). To pieszy ryzykuje życie i zdrowie. Jak widzę, nie masz z tym problemu, wolisz zostać zabity/niepełnosprawny. Ok, wolny kraj.
  • Odpowiedz
@floojd: i uważasz że tylko kierowcy powinni na wszystkich w około uważać, nie tyczy się to pieszych co wchodzą bez patrzenia, rowerzystów co lecą ponad 30km/h o hulajnogarzach nie wspomnę - popełniasz podstawowy błąd to nie tylko kierowca ma być ostrożny ty również bo nikt z nas nie jest świętą krową - a że przepisy definiują że wina będzie kierowcy tak jak napisałem wcześniej - lepiej czasem się rozejrzeć niż
  • Odpowiedz
Ogólnie to się jakaś moda zrobiła na POSIADANIE PIERWSZEŃSTWA

@nairoht: kierowca z kamerką, gdy przy 30 km/h ktoś wymusi mu pierwszenstwo: "aa, zatrąbie, może cofnie się w czasie i go nie uderzę", buum, "dlaczego pan nie hamował?" - "ale miałem pierwszeństwo"

ten sam kierowca z kamerka, gdy na austradzie wjeżdża tuż przed jadący 140 km/h pojazd: "co za cham mi mruga, wystarczy przyhamować i kulturalnie wpuścić kogoś na pas"

(
  • Odpowiedz
@floojd: Jak ważysz 60 kg i przełazisz przez ulicę, to się oglądnij 3 razy i jeszcze podczas przechodzenia miej oczy w dupie, bo samochód waży dwie tony, a kierowca może zasłabnąć, zostać oślepiony przez słońce, lub inny pojazd, lub może zdarzyć się inna losowa sytuacja, która sprawi, że cię nie zauważy i skasuje. Jak ci się to nie podoba, to nie wyłaź z piwnicy, a jak chcesz być uczestnikiem ruchu,
  • Odpowiedz
kierowca z kamerką, gdy przy 30 km/h ktoś wymusi mu pierwszenstwo: "aa, zatrąbie, może cofnie się w czasie i go nie uderzę",

@Kolarzino: używanie klaksonu w formie hamulca to nasz sport narodowy - zresztą ostatnio pełno filmików lata szczególnie z rond jak śmiecie ludzie wymuszają stłuczkę bo mają zderzak do roboty bo odpuszczenie gazu na sekundę by im życie zmarnowało.
  • Odpowiedz
@nairoht

@bibi__: Ogólnie to się jakaś moda zrobiła na POSIADANIE PIERWSZEŃSTWA czy to pieszy czy kierowca itd jak ma PIERWSZEŃSTWO to już ma w dupie cały otaczający go świat xD, niektórzy w imię pierwszeństwa są w stanie stracić życie, czy rozpierdzielić sobie samochód bo MIELI PIERWSZEŃSTWO i pan policjant to nie im da mandat.

Ogólnie to niestety, ale jeszcze przy robieniu prawka powinny być testy psychologiczne czy ktoś powinien
  • Odpowiedz
Uważam, że powinien być obowiązek używania kamizelek czy chociażby latarki w telefonie jeżeli przebywamy na jezdni w innym miejscu niż przejście dla pieszych

@CXLV: Faszol nie rozumie że to on jest problemem więc stara sie rozwiązać problem przez niego wygenerowany przerzucając go na jego ofiary XD
Zaczynam rozumieć skąd się biorą antysamochodowi aktywiści miejscy
  • Odpowiedz
  • 11
Faszol nie rozumie że to on jest problemem więc stara sie rozwiązać problem przez niego wygenerowany przerzucając go na jego ofiary XD

@plyty_chodnikowe: jeszcze ci nie zeszło po wczoraj, ćpunie?

Czy obowiązek noszenia kamizelki odblaskowej idąc pieszo drogą bez pobocza albo wykonując pracę przy drodze (jak np. odśnieżanie) to jest dla ciebie f-----m? Inflacja pojęć przez wasze nadużywanie tych mocnych słów sprawi, że gdy przyjdą prawdziwi komuniści, faszyści, naziści i
  • Odpowiedz