Aktywne Wpisy

WypadlemZKajaka +68
Zauważyliście, że w świecie #f1 nikogo nie interesuje Norris? Aktualny Mistrz świata nie wystartował do ostatniego wyścigu, a wszyscy mają to gdzieś. Ogólnie chyba świat F1 nie ma dla niego zbyt wiele uznania bo mistrzostwo dostał w prezencie od grubasa

uncle_freddie +212
Pogoń Szczecin 0 - 1 Korona Kielce; Cojocaru OG ft. kyrieelejson #ekstraklasaboners つ──☆*:・
MIRROR: https://streamin.link/v/c977ae95
#mecz #golgif #pogonszczecin #ekstraklasa #koronakielce
MIRROR: https://streamin.link/v/c977ae95
#mecz #golgif #pogonszczecin #ekstraklasa #koronakielce
źródło: XD
Pobierz

Chłopakom schodziło bardzo dużo prądu - rzędu 450-500 kWh miesięcznie. Na początku myśleli, że to przez stare AGD albo przez komputery i monitory, bo wszyscy grają w gry. Policzyliśmy to jednak na kolanie i wyszło, że ni c---a się to nie zgadza i aż tyle nie powinni zużywać.
Pożyczyłem im amperomierz cęgowy, żeby sprawdzili obciążenie na poszczególnych obwodach i poszukali jakiegoś pasożytniczego odbiornika. Posprawdzali po kolei swoje komputery, zaczęli sprawdzać resztę i okazało się, że w tym zamkniętym pokoju coś pobiera bardzo duże ilości prądu (rzędu ~350 W).
Trzasnęli korkami, nie minęły dwa dni i przyleciał właściciel "coś zabrać". Znów trzasnęli korkami, nie minął dzień i znów przyleciał właściciel, ale chyba zorientował się, co jest grane, bo po jego ostatniej wizycie zużycie prądu zniknęło. Niestety wizyty właściciela odbywały się jak nikogo w mieszkaniu nie było i nikt nikogo za rękę nie złapał
Chłopaki mają zdjęcia poboru prądu z amperomierza na obwodzie tamtego pokoju i będą gadać z właścicielem co jest grane. Na szczęście zorientowali się przy pierwszym 3-miesięcznym rozliczeniu prądu.
Słyszałem o wielu wałkach na wynajmie ale koparka kryptowalut (?) mnie zaskoczyła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wroclaw #nieruchomosci #wynajem #elektryka
@Viking-: Wow, racja, jeśli to prawda to afera jak s--------n bo typ pewnie chciałby tych wynajmujących dzieciaków rzucić na pożarcie policji :O Tylko czemu po wyłączeniu prądu by mu to oświetlenie/grzanie tam nie wstawało? Gdyby to był serwer to by sie z nim łączył zdalnie chyba że typ niekumaty wcale.
@bonekropik Zbadajcie to koniecznie, są takie kamerki ultra małe z diodą świecącą - może
@bonekropik: Ostrzeż ich że to jest poważniejsze niż może się wydawać i tego nie można zignorować. Jeśli to prawda z growboxem to to może być afera na cały kraj xD Niech go ostro zaszantażują
@bonekropik: W jaki sposób oni robili pomiary tym amperomierzem żeby wykryć pobór w zamkniętym pokoju? Nie klei mi się ta historia. Od takich pomiarów to jest watomierz ale amperomierz cęgowy
Już nie przesadzajmy
Ale fakrycznie nie ma szans żeby chłopacy nic nie wyczuli
@mocoloco: na roznicowce ktora idzie do tego ostatniego pokoju pewnie?
Zmiezony wynik będzie w Amperach, wystarczy go pomnożyć przez standardowe 230V lub zmierzone napięcie.
źródło: miernik-cegowy-unit-ut210e-2067234915
Pobierz@ZikMiak: Można, ale to głupie że aż przykre. Raz że wpychanie cęgów pomiędzy bezpieczniki jest zwyczajnie niebezpieczne bo przy jednomodułowych S-kach tam nie ma dostatecznie dużo miejsca żeby wciskać cęgi.
Zwykle obwody są w mieszkaniu są ułożone inaczej niż "Pokój 1" "Pokój 2" itp. "Gniazdka", "Kuchnia", "Oświetlenie" spoko.
Poza tym wytłumaczcie mi jedno:
- Chcę