Aktywne Wpisy

Sonozaki +13
Piszę to trochę ku przestrodze: dbajcie o swoje zdrowie psychiczne. Jeśli przez kilka lat czujecie się źle, a potem robi się już naprawdę ciężko, to nie liczcie na to, że wszystko samo się ułoży. Ja się na tym mocno przejechałem. Byłem w takim momencie, że potrzebowałem choć odrobiny wsparcia, ale najwyraźniej jestem kimś, z kim trudno wytrzymać, bo większość ludzi woli trzymać spory dystans i nie miałem takiej osoby na którą mogłem
RobinSchudl +5
źródło: 20260215_020448
Pobierz

Z politkowaniem czytam teraz debaty ludzi na specjalistycznych forach audio o jakości kabla, mocy zewnętrznych wzmacniaczy, formatach bezstratnych itp.
Zakładam słuchawki na łeb, puszczam muzykę i w dupie mam jaki jest bitrate, jaki jest kodek itp.
Po prostu cieszę się muzyką, filmem, grą i brzmieniem tych słuchawek nie będąc uwiazanym żadnym ciążącym łańcuchem do urządzenia (。◕‿‿◕。)
To jest tak piękne że jak raz doświadczysz to nie ma już powrotu na kabla a dzisiejsze słuchawki bezprzewodowe robią przeciętnie po 50h na baterii co sprawia że w ogóle nie musisz sobie zawracać głowy ładowaniem.
Ja wybrałem model posiadający łączność zarówno 2.4Ghz jak i Bluetooth co pozwala sparować je z każdym możliwym urządzeniem. Technologia 2.4Ghz jest fenomenalna i w przeciwieństwie do archaicznego "blutacza" zapewnia praktycznie zerowy lag dźwięku co jest bardzo istotne w grach czy filmach.
Naprawdę nie ma dzisiaj absolutnie żadego argumentu żeby używać słuchawek przewodowych. Dla mnie komfort psychiczny i fizyczny wynikający z braku kabla jest po prostu istotniejszy niż doszukiwanie się jakichś jakościowych detali w dźwięku których pewnie nawet nie usłyszę.
#sluchawki #audio #audiovoodoo #pcmasterrace
źródło: game-image
Pobierz15 minut ładowania daje 6 godzin grania. Naładowane od pełna starczą na tydzień słuchania po 7-8 godzin dziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mają dongiel usb-c z którym łączą się przez 2.4Ghz dzięki czemu masz zerowe opóźnienia więc do gier i filmów idealne.
Arctisy popularny i bardzo dobry wybór. Tylko miej litość dla kolegów w gierkach i nie używaj tego wbudowanego mikrofonu w
Dlatego do PC 2.4Ghz to jedyny słuszny wybór!
Ja z mikrofonu nie korzystam więc mi to obojętnie ale zajebiste jest to że ten model ma również bluetooth więc mogę je zabrać ze sobą w teren i słuchać ze smartfona.
Co do tych Arctisów to jestem pod wrażeniem jak głośno potrafią zagrać co nie
Ale po korekcie EQ jest bajka. Sama aplikacja do EQ jest świetna.
źródło: Zrzut ekranu (5854)
Pobierz@Larsberg: W sumie to ja tak samo mam z słuchawkami na kablu xD Siadam do kompa, zakładam i to tyle. Kabel przy kompie po prostu mi
Ale dla mnie takie gadanie jest bez sensu, bo ja mógłbym powiedzieć tak samo w drugą stronę. Też nie widzę żadnego argumentu używania słuchawek bezprzewodowych, do kompa oczywiście.
Każdy używa to, co mu odpowiada i tyle ¯\(ツ)/¯
Bezprzewodowe słuchawki to komfort zarówno fizyczny jak i mentalny. Bateria jest tak pojemna że wystarczy godzina ładowania i masz tydzień grania po 8h dziennie.
¯\(ツ)/¯
- trochę lepszy dźwięk
- używam słuchawek otwartych, a takich nie robią AFAIK bezprzewodowych
- nie trzeba ładować
Jak jestem gdzieś w drodze, to zawsze bezprzewodowo.
Kabel też mi nie przeszkadza przy PC ale teraz kupię bezprzewodowe bo denerwuje mnie że te kable po 2-3 latach zawsze się psują.