Aktywne Wpisy

Wergiliusz wskazał Dantemu X krąg piekła i rzekł do niego:
- I oto będziesz wstawał codziennie przez 40 lat o 4 rano, potem jechał godzinę do Januszexu by od 6:00 być gotowym przy rozgrzanej do czerwoności maszynie na 12h zmianę.
Po czym Dante narobił pod siebie i zapłakał w trwodze.
#kolchoz #praca #januszex
- I oto będziesz wstawał codziennie przez 40 lat o 4 rano, potem jechał godzinę do Januszexu by od 6:00 być gotowym przy rozgrzanej do czerwoności maszynie na 12h zmianę.
Po czym Dante narobił pod siebie i zapłakał w trwodze.
#kolchoz #praca #januszex

annlupin +18
wgl jaka muzyczka do żubra najlepiej
źródło: annlupin7763451
Pobierz

Póki co zbieram polecajki książek, przewodników i innych źródeł (jutuberów średnio lubię, wolę czytać). Co rekomendujecie? :)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wy%C5%82adowania_atmosferyczne_nad_Catatumbo
@DerMitteleuropaer: No dobra. To jest jakis argument :D Glupio by bylo jakbym se burze ogladal i by mnie trump porwal :DDD
Niemniej zawsze chcialem to zobaczyc :D Kiedys znalazlem jakas wycieczke z biura podrozy. I wbrew pozorom nie bylo jakos kosmicznie drogo.
Za kilkanaascie dni chcieli chyba jaks 6 czy 7k. Taka "objazdowka" po kilka dni w roznych
Jak mogę coś polecić w rankingu zajebistosci, to:
-Altiplano i Salar w Boliwii, chyba najlepsze miejsce jakie widziałem
-Park Cuabeno w dżungli w Ekwadorze, 4 dni bycia Cejrowskim
-Galapagos, zoo na wolnym powietrzu
-Machu, wiadomo, ale na żywo wyrywa
- Puerto Maldonado jako brama do dżungli amazońskiej, czyli jaguary, piranie, mnóstwo moskitów, mrówek, ptacwa, ary, anakondy, tukany, tarantule, kajmany
- Fitz Roy lub okoliczne szczyty, o ile chcesz robić południe, typu Ushuia (+ wypad na antarktykę, pinwiny), Punta arenas
- stolica La Paz, specyficzna, wyjątkowa, poruszanie się po mieście gondolkami niczym wjazd na Szczyrk, targi voodoo
- w Peru jest mnóstwo co zwiedzać, najlepsze bazy