Wpis z mikrobloga

@tellet: nigdy nawet nie byłam w dino, ale wydaje mi się, że tam, gdzie te markety są to rynek pracy jest raczej c-----y (wsie, małe miasteczka)
  • Odpowiedz
@Cadfael: Wcale nie jest c-----y, te sklepy nie powstają na wypizdowach gdzie wrony zawracają, tylko pomiędzy miasteczkami gminnymi, gdzie jest praca także w innych sklepach albo innej gałęzi.
  • Odpowiedz
  • 4
Tego typu memy może dodać tylko najtwardszy korwinista, który nigdy nie pracował.

@Neobychno: tak tak, żyj dalej w swojej bańce, kurczowo trzymając się tandetnej roboty zgodnie z polackim "może i c-----o, ale za to stabilnie!"
  • Odpowiedz
  • 4
@Neobychno: wiadomo- motto polaka

stój w tym samym miejscu do usranej śmierci lub usranej smierci zakładu pracy skręcającego wihajstry, w zależności od tego co nastąpi pierwsze.

bez względu na warunki, płacę, świat dookoła.
Brakuje jeszcze coolstory "mój dziadek to 60 lat przepracował w fabryce garnków".
  • Odpowiedz
  • 3
@lycaon_pictus: ajej, to czemu wtedy ma się sapy do tego, gdzie się poszło, że nie odpowiadają jaśnie panu warunki, jeśli jaśnie pan sam nie potrafi znaleźć nic innego?
Jak zamawiam pizzę i jest zimna, to więcej nie zamówię.
Jak mam internet i jest do d--y, to rezygnuję bądź nie przedłużam umowy.

Ale już Jak idę do roboty i są słabe warunki, to.... to będę tam siedział i srał żarem, ALE NIE
  • Odpowiedz
@tellet:

ajej, to czemu wtedy ma się sapy do tego, gdzie się poszło, że nie odpowiadają jaśnie panu warunki, jeśli jaśnie pan sam nie potrafi znaleźć nic innego?

Jak zamawiam pizzę i jest zimna, to więcej nie zamówię.

Jak mam internet i jest do d--y, to rezygnuję bądź nie przedłużam umowy.

Ale już Jak idę do roboty i są słabe warunki, to.... to będę tam siedział i srał żarem, ALE
  • Odpowiedz
  • 4
@lycaon_pictus: jaka ignorancja - dino dosłownie sra na łeb pracownikom, a ci jedyne co potrafią to dalej kiblować w kołchozie i pisać gorzkie żale, zamiast odejść, żeby to dino się złożyło, jak nie będzie ludzi do roboty.
Taki fajtłapy i pierdoły, które pójdą do takiego kołchozu, gdzie potem dają się traktować jak robaki, po prostu na to zasługują.

To też nie jest sytuacja jak z biedrą czy lidlem, że te
  • Odpowiedz
@tellet: Ale to jest nasz kraj, on nie należy ani do Bezosa ani do prywaciarzy. I my, Polacy, możemy ustalić sobie takie zasady, że w naszym kraju można zatrudniać ludzi tylko na godnych warunkach. Bo tak się nam podoba i c--j. A tobie smakują podeszwy januszy bo tak ci się podoba, i też pewnie jesteś zadowolony xD Ile czasu poświęcasz tygodniowo na bronienie interesów korporacji w Internecie? xD
  • Odpowiedz
@tellet:
To właśnie JEST ignorancja i to właśnie JEST tak, że Dino stawia się na zadupiach z wysokim bezrobociem i jeszcze doprowadza do likwidacji mniejszych sklepów. Dodatkowo inna dostępna praca z kilkoma osobami na jedno miejsce, bywa jeszcze gorsza, a lepsza jeśli się znajdzie to jest zajęta przez lepiej wykwalifikowanych albo krewnych królika.
  • Odpowiedz
to jest nasz kraj, on nie należy ani do Bezosa ani do prywaciarzy

@nevermoon: ale ci prywaciorze to też są polscy obywatele, więc Twój argument jest inwalidą ¯\(ツ)/¯ Tenkraj jest tak samo ich, jak i Twój.

I my, Polacy, możemy ustalić sobie takie zasady, że w naszym kraju można zatrudniać ludzi tylko na godnych warunkach.

@nevermoon: zdefiniuj "godne warunki".
  • Odpowiedz
ale ci prywaciorze to też są polscy obywatele, więc Twój argument jest inwalidą ¯\(ツ)/¯ Tenkraj jest tak samo ich, jak i Twój

@kompek: Nie zrozumiałeś. Osoby fizyczne stojące za firmami są obywatelami i mają takie same prawa, ale prowadzenie przez nich jakiejkolwiek działalności gospodarczej odbywa się kosztem innych obywateli oraz wspólnego środowiska, więc musi wszystkim obywatelom służyć, w przeciwnym wypadku staje się pasożytem.

Dlatego jeśli pracodawca celem przycięcia paru złotych
  • Odpowiedz