Wpis z mikrobloga

Pany, uzyskałem #pozwolenienabron i chcę sobie na pierwszą #b--ń kupić CZ P-10.
Dlaczego? Po prostu mi się podoba. Czy jest sens? Czy ma może ona jakieś wady na tyle duże, że powinienem rozgladac sie za czyms innym?
Po prostu chcę wejsc w ten swiat broni i sobie postrzelac na strzelnicy, cos sie w koncu wiecej nauczyc niz do egzaminu, bez wiekszych ambicji. Pewnie kupie cos wiekszego jeszcze w tym roku.

Takze ten, czy CZ p-10 to mocno poroniony pomysl?( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akuzativ94: Też tak miałem na początku swojej drogi i teraz żałuję, kupiłem 2 plastiki CZ P09 i G19x w sumie za cenę Beretty, teraz z perspektywy czasu już bym nie zrobił takiego błędu, tylko kupił jedną porządną "włoszkę" zamiast Czecha i Austriaka.
  • Odpowiedz
  • 0
@XXX_Boris_Gromow_24cm_XXX: jak kupie cos za tydzien-dwa to wtedy sie dowiem :D finansowo moglbym sobie pozwolic na Barette jakas ale boje sie, ze wydam 6-7k na bron, ktora bede strzelal dwa razy w roku, dlatego wole wlasnie cos tanszego zeby wyczuc jak to nowe hobby mi podejdzie i w razie co kupic sobie za jakis czas drugą porządniejszą spluwę albo cieszyć się tą co mam, jak sie okaże, że rzadko sie
  • Odpowiedz
Takze ten, czy CZ p-10 to mocno poroniony pomysl?( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Akuzativ94: Nie. To dobry pistolet i znanej europejskiej firmy więc nie trudno o części. P10 to praktycznie CZtowska odpowiedź na Glocka i strzela się z niego po prostu dobrze. Jako że to bezkurkowiec to ma swoje zalety czy wady, aczkolwiek mam takowy od lat (wymieniłem język spustowy na taki o krótszym biegu) i szczerze
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: kup sobie taki pistolet jaki tobie się podoba i z jakiego będziesz chętnie strzelał. I nie- nie ma sensu się doktoryzować teraz z każdego-jeśli b--ń ci się podoba i chcesz ją mieć to będziesz po nią chętniej sięgał, będziesz chętniej trenował, mniej będziesz się zniechęcał. Ja nie jestem fanem cztek, kąt chwytu nie jest z mojej bajki i ogólnie jestem team glock a, mimo to strzelam z szadołki 2
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: kolega jak zrobil papiery pierwsze co to kupil berette 92fs bo mu sie zawsze marzyla. Co to bylo za gowno. Kiepsko lezalo w rekach, kiepsko strzelalo, moze jakby to potuningowac. Po roku sprzedal. Kupił jak człowiek cz shadow2 (wtedy ten pistolet chodzil 4k) i bardzo zadowolony. Tez mam, juz w szafie lezy jak reszta klamotow bo nie ma czasuale bardzo fajnie strzela.

P10 to taki troche lepszy klocek. Bez
  • Odpowiedz