Wpis z mikrobloga

zdecydowanie brakuje wyświetlania kto ma dzisiaj imieniny xD
I wyświetlanie nazwy przystanku, czy ta informacja zmienia się z czasem że nie może zostać zastąpiona tabliczką?

Ma się wrażenie, że ci co to projektują nigdy nie jechali mpk
#mpkwroclaw #wroclaw
Rad-X - zdecydowanie brakuje wyświetlania kto ma dzisiaj imieniny xD
I wyświetlanie n...

źródło: obraz

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rad-X:

czy ta informacja zmienia się z czasem że nie może zostać zastąpiona tabliczką?

No tutaj to kolego strzeliłeś sobie w stopę, bo to 20 lat temu był "Plac 1 maja", dopiero rok po śmierci papy go przemianowali. Pewnie tablice już przygotowane pod nadchodzącą dewojtylizację przestrzeni miejskiej xD
  • Odpowiedz
  • 28
@Rad-X A dla mnie czytelna informacja o tym, gdzie jestem to duży plus (choć z Wrocławiem nie mam nic wspólnego). Jedynie godzinę dałbym mniejszą, wywalił logo i informację o powietrzu (absolutnie zbędna, i tak już jestem na zewnątrz...) - wszedłby jeszcze rządek rozkładu.
  • Odpowiedz
  • 3
@Salpinx: ta linia o jakości powietrza, to też pewnie będzie używana do wyświetlania info o maratonach, remontach, zmianach kursowania
  • Odpowiedz
@Rad-X po co te logo MPK? Zajmuje miejsce, spokojnie można było wciepać jeszcze slot na kolejny autobus/tramwaj. Takie p------i to można montować w powiatowym, gdzie autobusy jeżdżą raz na 10-15 minut.
  • Odpowiedz
@Rad-X: czemu linie nie są zakodowane kolorem. Powinno być tak że np czekam na "20" i ta linia zawsze by miała niebieski kolor. I tylko podchodzę do tablicy i od razu wiem że niedługo będzie "20". Na co mi logo MPK w lewym górnym rogu na niebiesko, niech wykorzystają te miejsce i kolory po coś innego
  • Odpowiedz
I wyświetlanie nazwy przystanku, czy ta informacja zmienia się z czasem że nie może zostać zastąpiona tabliczką?

@Rad-X: Niżej jest tabliczka. A nazwa głównie dla wysiadających. Świecąca jest wyraźniejsza.
  • Odpowiedz
@Rad-X: dalej brak numeracji przystanków (kilka ma czesto taka sama nazwe), pewnie dalej niektore linie od podwykonawcow nie beda sie tam wyswietlac (108 i podobne)... ze o "brak lacznosci" nie wspomne.

przewalanie kasy.

super robota panie jacku!
grazyna, trzebnica
  • Odpowiedz
@Rad-X: Problem leży w tym, jak sobie życzy urząd transportu. Jeżeli chcą na tym wyświetlić cokolwiek, to musi to zostać zrealizowane. Gwarantuję wam, że ich pomysły są często gaszone ze względu na absurdy. Natomiast nie zawsze jest to możliwe. To jest jeszcze nic. Im mniejsza gmina/miasto z bardziej zabetonowanym urzędem, tym bardziej absurdalne pomysły. Jest takie miasto, gdzie komunikacja miejska jest za darmo i tam urzędnicy to jest maksymalny beton.
  • Odpowiedz
@rumapark: jeszcze większym absurdem jest to, że ta tablica wyświetla dokładnie to samo co dzisiejsza. Z tą różnicą, że zamiast 6 slotów na następne autobusy/tramwaje są tylko 4. Ale za to mamy logo MPK xdddd (na obrazku moje porównanie wielkości dzisiejszego wyświetlacza do nowego)
fornson23 - @rumapark: jeszcze większym absurdem jest to, że ta tablica wyświetla dok...

źródło: wyswietlacz

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rad-X: w sumie mam pomysł. Skoro już (zapewne) kupili te wyświetlacze to niech je zamontują, tam...gdzie tych wyświetlaczy nie ma xdddd Wszystkie zadupia (sam jestem wychowany na Nowym Zakrzowie) proszą o taki bajer i takie małe p------i byłby idealne.
  • Odpowiedz