Wpis z mikrobloga

@UmbertoDalleMontagne fajnie że nie został skreślony. Mój wujek przed 60 był i miał spore problemy ze znalezieniem pracy.

Ciekawe jak to będzie w przyszłości, bo społeczeństwo się starzeje, a gen z to też do roboty czesto rączki krótkie i dwie lewe xD
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Podobny przypadek miałem u siebie w rodzinie. Kuzyn cały życie pracował jako kierowca i z jakiś badań wyszło, że już nie może pracować jako zawodowy kierowca i szukał roboty, aby spokojnie popracować do emerytury i nie mógł znaleźć totalnie, na jakimś rodzinnym wydarzeniu pytał się rodzinny Januszy Biznesu czy by go nie zatrudnili, nawet na cieciówkę, to według relacji mojej mamy co siedziała z nimi przy stoliku to kuzyna
  • Odpowiedz
@Obiboq to niezła rodzinka ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A tak wracając do mojego wujka to już jest blisko okresu ochronnego i pracodawca go wysłał na studia (xD) i jeszcze kazał podpisać lojalke (xD) akurat tak, że wujas wchodzi w okres ochronny, więc jest super zadowolony, bo do emerytury nie musi się martwić o zatrudnienie
  • Odpowiedz
  • 21
@UmbertoDalleMontagne super, gratsy dla gościa :) mojej mamie lat 59 właśnie podpisali trzecią umowę na czas określony, dokładnie na tyle, żeby nie przekroczyć łącznie 33 miesięcy i żeby przypadkiem nie przeszła u nich na emeryturę, bo musieliby wypłacić jej odprawę w wysokości (o zgrozo) jednej pensji na pół etatu.
  • Odpowiedz