Aktywne Wpisy

baemaj +71
rodzice pojechali. pokazałam ojcu wykop i mojego ulubionego wykopka. zabroniłam zakładać konto. będzie wchodził jako „gość”. nie wiem czy czuje dobrze człowiek, ale powodzenia. XD

Ketoprofen +52
Wczoraj na dyżurze miałam (jeszcze) nastoletnią pacjentkę z nowotworem OUN. Dziewczyna z utrwalonym niedowładem, karmiona PEGiem.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.

źródło: 26B38B1B-73BF-440B-87B8-07D1F3C8A851
PobierzOn też, o coś innego tu chodzi xD
źródło: 7E56E52B-CC90-4C3E-9B19-C01BCA685225
Pobierzźródło: obraz
Pobierz@djtartini1: przecież herby i tytuły mogły być znacznie wcześniej niż XIX wiek, ja się w historii rodziny dokopałem gdzieś do 1700 roku. Jakaś tam pra-pra ciotka od strony matki nawet była prawdziwą szlachcianką, chociaż dziwnym trafem nam się nic z tego nie ostało xD
tylko no właśnie jak ktoś dzisiaj udaje szlachtę to jest
@Lolenson1888: dlatego, że ty masz problem ze zrozumieniem świata a on faktycznie prawdziwym księciem jest? Swoją drogą to boli was rodowód niektórych ludzi XD
@Wegilo: dlatego jak król Jerzy jest w Polsce to mówią do niego „pan Jerzy”… a nie czekaj XD
@assninja: Herby tak i tytuł szlachcica, natomiast tytuł artystokratyczny był jeden i rzadki- książę. Szlachty zaś było 10% na Mazowszu nawet więcej. Natomiast te wszystkie hrabia, murgrabia,
@donatien-de-sade: No nie jest, IIRP zniosła wszystkie tytuły.
@djtartini1: możesz nam napisać co ma 2RP do tytułów nadanych przez zagranicznego cesarza? 2RP nie posiadała nigdy takiej mocy
@donatien-de-sade: Oczywiście, że miała, bo przejeła władzę nad ziemiami ,którymi władali wcześniej zaborcy, tytuł nie miał prawnie faktycznego znaczenia, co zresztą dziś widać.
@walczymy: Wiem, dlatego napisałem wcześniej o rokoszu, który w ogóle był zdradą sam w sobie, nie potrzebowali do tego innych państw.
Co ma wół do karety? Nawet zacytowałem, że nie dostali tytułu książęcego z racji nadania terytorialnego tylko arystokratycznej pozycji XD