Wpis z mikrobloga

Jak zachować się dojrzałe po kłótni z kobietą?

Padło dużo złych słów, nie personalnych, ale niepotrzebnych. Były też łzy. Napisałem rano że biorę winę za swoją część, i żałuję. Nie naciskam, jestem obok i czekam aż będzie gotowa na rozmowę, wydaje mi się to dojrzałe podejściem dając czas. Dała serduszko, i nie odpisała cały dzień.

Nie wiem co należy dojrzałe w takiej sytuacji zrobić. Żałuję bo zawiodłem też siebie brakiem kontroli emocji. Włącza mi się lęk i myślenie o desperackich kwiatach czy wiadomościach. Próbuje nie zwariować, wiem że nawalilem.

#zwiazki #psychologia #dojrzalosc #klotnia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

kłócić się z kobietą należy wyłącznie tak, żeby przyszła i cię przeprosiła. Jak ty to zrobisz to masz gwarantowane kolejne inby i coraz gorsze

@Instrybutor_z_Orlenu: ja się bawię inaczej. Albo rozmawiamy szczerze albo milczymy (czy. problem nie jest istotny, nie odzywam się przez resztę / większość dnia, bo mi się nie chce). Na początku się stawiała, jak to kobieta, ale gdy zrozumiała że tak jest lepiej, to tak się komunikujemy.
  • Odpowiedz
@Elnath: poczytaj o zdrowej komunikacji by przy kłótniach nie padały niemiłe słowa. Jak emocje Wam za szybko eskalują to warto zaczynać rozmowę przytulając się bo wtedy intuicyjnie ludzie są potulniejsi. Jak będzie chciała Cię obrazić to raczej się będzie chciała odkręcić od Ciebie. Ogólnie warto przeprosić za złe słowa czy podniesiony głos ale próbować na nowo przegadać sprawę. Podobno metoda FUKO jest dobra do rozwiązywania konfliktów
  • Odpowiedz
@Elnath: skup się na celu: cel to opamiętać się i odpuścić błąd.
Jak człowiek nie odpuści, to będzie się obrażać, obwiniać. Nie będzie w stanie ruszyć dalej w sprawach powiązanych.

Rzeczą ludzką jest błądzić, błąd to nie koniec świata. Koniec świata jest jak człowiek nie chce się opamiętać ani odpuścić.

Warto porozmawiać, możecie sobie pomóc w
  • Odpowiedz
musisz do niej wbić bez zapowiedzi, z-----ć lepe z liścia a potem wyruchać jak szmatę, tak się postępuje z kobietami

@lubisz_sok_to_sok_maj_kok: dokładnie, z łokcia w łeb, i stringi w dół i.r----c taka z zaskoczenia,
Żadne tam płaku płaku czy przepraszanie,
W konkubinatach to działa od tysięcy lat,
  • Odpowiedz