Wpis z mikrobloga

Wiem, że może mało ludzi tutaj wyznaje #cloudgaming ale od jakiegoś czasu Amazon Luna jest normalnie dostępna w ramach Prime (rocznie to teraz chyba 69 zł). Wcześniej osobno się płaciło za Prime, osobno za Lune. Teraz nie wiem od kiedy to śmiga już razem. A serwery AWS działają naprawdę bardzo ładnie w Polsce. Jak ktoś ma światłowód to w tej cenie 69 rocznie ogra teraz sobie:

Hogwart's Legacy
Kingdom Come Deliverance II
Indiana Jones ten nowy
Tomb Raidery
Death Stranding director's cut
Fallout 4
Alan Wake remaster
Mafia Definitive Edition

Fajnie bo bez instalowania. Można grać nawet na smartfonie lapku czy smart tv. Minusy: trzeba mieć dobrego neta i gierka nie zostaje z Tobą - gierki znikają potem z serwisu, wiec to tylko takie ograć i zapomnieć.

Grałem na #geforcenow i na chmurze #gamepass i wydaje mi się, że Luna chodzi nieco lepiej niż Game Pass i jest mniej wrażliwa na skoki neta od GFN.

#gry
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Minus jest też taki, że gra odpala się w wersji lunowej czyli nie można zmienić grafiki na lepszą tylko musisz grać na takich ustawieniach graficznych ustalonych przez lunę. No niektóre gierki są tałe np. Hogwarts Legacy dopóki nie będzie napisane, że gra dostępna do któregoś dnia.
  • Odpowiedz
@Teuvo: w cenie abonamentu masz prome tv plus pime gaming i tu masz gry w systemie LUNA czyli online i darmowe gry na własność co miesiąc, może nie jakieś wielkie hity ale zawsze coś.
  • Odpowiedz
  • 2
@kanidz: działa w przeglądarce,
@slapdash biblioteka jest ograniczona tylko do pozycji w ramach abonamentu prime, nie można nic kupić ani dodać, w każdym momencie gierka może zniknąć.
@beer_man da się bez problemu grać na klawiaturze.
@Teuvo tak, tylko 69 rocznie i masz w tym promocje amazon prime na zakupy w amazon, dostawę jak allegro smart, całe amazon prime tv, prime gaming i do tego teraz dochodzi właśnie
  • Odpowiedz
  • 0
@JanImperator: a próbowałeś teraz niedawno Luny? Nie wiem jak oni to dokładnie ogarniają ale na GFN przy skokach mam od razu lagi na poziomie 70-90 ms, w chmurze Xbox robi się pikseloza i tnie dźwięk, a Luna ma to tak ogarnięte że przy skokach neta sterowanie nadal jest płynne, dźwięk ma chyba wyższy priorytet, a obraz jakoś tak zmniejsza bitrate, ze jest to nieodczuwalne. Może być też tak że serwery
  • Odpowiedz