Mnie zawsze rozwala jak głupi jest tłum który nie ma pojęcia i przykłada swoje standardy do innych xD
Głupie wykopki zobaczyły, że lekarz ma 4tys godzin wyrobionych w roku i myślą, że on tam śpi przez 4k godzin albo, że ciężko pracuje operując 24/h dobę xD
Tymczasem ja mam 3600h rocznie xD JAK TO MOŻLIWE!?!?!?!
Ano tak, że jako starszy spec mam od poniedziałku do niedzieli dyżur pod telefonem w trakcie którego młodszy lekarz może ze mną konsultować sytuację na oddziale, albo poprosić mnie o przyjechanie na miejsce gdyby sobie nie radził. To jest szpital więc w zasadzie, zawsze ma też obstawę chociażby anestezjologów z OITu. W trakcie tego tygodnia mam zawsze jeden - dwa dyżury. Zgarnęliśmy ten pomysł z innego szpitala :D
Tak więc 24x7 daje 168h.
Potem 16 dni x 7,5h(czasami muszę zostać dłużej) daje jakieś 120h. Czasami trzeci dużur trafia się w trakcie innego tygodnia, bo ktoś ze starszych musi byc na konsultacji w innym szpitalu. WOW i wychodzi 300h. 3600h ROCZNIE xD Natomiast wykopkom odbiło mimo, że debile nawet nie są w stanie przeczytac tego artykułu bo jest za paywallem xD
Banda ignorantów. Zeby was dupsko nie piekło to dyżur pod telefonem jest za 20zł brutto za godzinę. Super stawka kuchwaaa
@DoktorMorela: btw- 30-40 procent polaków czyli powiedzmy 20 procent wykopków nie umie przeczytać bardziej skomplikowanego tekstu ze zrozumieniem . Więc atakują grupę która umie czytać i interpretować telsty po polsku i po angielsku i codziennie mado czynienia z kreatywnym rozwiązywaniem problemów o Ile tak można nazwać pracę z chorymi.
@DoktorMorela: jak to u was dziala w kontekscie zejsc po dyzurze i normalnej pracy? Jak ja mam dwa dyzury w tygodniu to pracuje okolo 12x7.5 nawet jak mi jeden wypadnie w weekend, bo musze miec zejscie, chyba ze czegos nie rozumiem.
3600h ROCZNIE xD
No ale tam jest 4800 to jest o 33% wiecej, zamiast 300 godzin w miesiacu to jest 400, 13h dziennie a jak odliczyc jeden dzien wolny
@ZydowskiPianista: Zeby się nie okazało, że to jest radiolog opisujący obrazki z domu na home office który jest cały czas pod tel i opisuje tylko jak dostanie coś do opisania. Wtedy można nawet 6tys godzin zrobić bez problemu xD
@DoktorMorela: Pewnie dlatego nie upublicznili grafikiem, bo to jest coś co bye zabiło sensację. W obudź szpitalach bez problemu od razu publikują grafik i piszą dlaczego tych godzi. Jest tyle.
@DoktorMorela: to nie jest bohaterstwo. Tylko smutna prawda o niewydolności systemu i limitowania w kształceniu. Wolałbym zeby mnie leczył wypoczęty lekarz a nie taki który odwala 2,4 etatu czyli 55% swojego życia spędza teoretycznie na dyżurze.
@pieknylowca: ja mysleze najlepiej gdyby pacjent zostawał w nocy sam na oddziale bez opieki lekarskiej. Wiadomo że w nocy nic sie nie dzieje i żadnen pacjent w nocy nie dostal zawału,udaru,duszności, zatorowość, ostrego brzucha, niewydolnosci oddechowej,niedrożność, tachykardii, migotanie przedsionków,hipoglikemii.
No tak ale kołchoznik skąd mialmy to wiedzieć skoro jedyny kontakt mial z lekarzem w poz jak wypisywał mu L4 i wtedy pomyslal" ale łatwa ta medycyna, co w tym trudnego?!".
@DoktorMorela: no przecież zostaje bez opieki- śpicie w kanciapie albo tłuczecie prywatę a rano trupy się wynosi ( ͡°͜ʖ͡°). Dla lekarza mniej niż 4000h pracy rocznie to spotkanie z najwyższym , brak leasingu. Dla polaka śmierć jak śmierć jest naturalna ¯\(ツ)/¯
@piotrlionel: W sensie popierasz jak chory psychicznie wariat lata z nożem i zabija przypadkowych ludzi? Jesteś nienormalny jak większość społeczności tutaj.
Mam nadzieję, że ktoś kiedyś tobie tak matkę, ojca albo żonę wyedukuje bo mu nie spodoba się jak jeździ i wtedy zrozumiesz, że jesteś nienormalny,
@DoktorMorela: chłop pracował w SW i lekarz swoim konowalstwem doprowadził do uszczerbku na zdrowiu chłopa. Więc może z bezsilności stał się niepoczytalny - w każdym razie na nikogo losowego nie polował kmiocie :V
@DoktorMorela: A wiesz, że dobę mozna podzielić na pojedyncze godziny i ułożyć plan pracy zmianowej? Trzepiecie 4-6k godzin rocznie na dyżurach, a wszyscy tutaj zadają pytanie jak po 16 godzinach po tygodniowym ciągu pracy czy dwóch jesteś w stanie wydawać dobre diagnozy i leczyć ludzi. Też jestem człowiekiem i znam swoje ograniczenia, gdzie jest czas na regenerację? W tej chwili kołchoźników bardziej przypomina grupa zawodowa, która lubi w internecie dodawać
Głupie wykopki zobaczyły, że lekarz ma 4tys godzin wyrobionych w roku i myślą, że on tam śpi przez 4k godzin albo, że ciężko pracuje operując 24/h dobę xD
Tymczasem ja mam 3600h rocznie xD
JAK TO MOŻLIWE!?!?!?!
Ano tak, że jako starszy spec mam od poniedziałku do niedzieli dyżur pod telefonem w trakcie którego młodszy lekarz może ze mną konsultować sytuację na oddziale, albo poprosić mnie o przyjechanie na miejsce gdyby sobie nie radził. To jest szpital więc w zasadzie, zawsze ma też obstawę chociażby anestezjologów z OITu.
W trakcie tego tygodnia mam zawsze jeden - dwa dyżury.
Zgarnęliśmy ten pomysł z innego szpitala :D
Tak więc 24x7 daje 168h.
Potem 16 dni x 7,5h(czasami muszę zostać dłużej) daje jakieś 120h.
Czasami trzeci dużur trafia się w trakcie innego tygodnia, bo ktoś ze starszych musi byc na konsultacji w innym szpitalu.
WOW i wychodzi 300h.
3600h ROCZNIE xD
Natomiast wykopkom odbiło mimo, że debile nawet nie są w stanie przeczytac tego artykułu bo jest za paywallem xD
Banda ignorantów.
Zeby was dupsko nie piekło to dyżur pod telefonem jest za 20zł brutto za godzinę. Super stawka kuchwaaa
#wykop #lekarze #lekarze #medycyna #debile #wykopki #mirki #mirabelki
źródło: Screenshot 2026-01-14 at 21-15-46 Wykop.pl - newsy aktualności gry wiadomości muzyka ciekawostki filmiki
PobierzIle tak można nazwać pracę z chorymi.
No ale tam jest 4800 to jest o 33% wiecej, zamiast 300 godzin w miesiacu to jest 400, 13h dziennie a jak odliczyc jeden dzien wolny
Przemilczają tylko informacje niewygodne ¯\(ツ)/¯
No tak ale kołchoznik skąd mialmy to wiedzieć skoro jedyny kontakt mial z lekarzem w poz jak wypisywał mu L4 i wtedy pomyslal" ale łatwa ta medycyna, co w tym trudnego?!".
Jesteś nienormalny jak większość społeczności tutaj.
Mam nadzieję, że ktoś kiedyś tobie tak matkę, ojca albo żonę wyedukuje bo mu nie spodoba się jak jeździ i wtedy zrozumiesz, że jesteś nienormalny,
Mam nadzieję, że kiedyś w pracy trafisz na takiego co stwierdzi że jesteś winny jego urojeniom i też wyleci do ciebie z nożem.