Aktywne Wpisy

fsfdjf +12
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)

Mantusabra +12
ciekawe kim jesteście w ogóle eh

Jade na zakupy, w delikatesach butelkomat wielkosci pralki, oczywiscie pelny „wymaga oproznienia”. Podchodze do kasjerki i mowie jej to, a ta ze wie ale to musi wlasciciel sklepu przyjechac bo tam sa plomby i „procedura jest skomplikowana”.
Mysle trudno, nie zrazam sie. Jade do biedronki. Pytam kasjerki gdzie jest butelkomat, a ta wskazuje na karton z dziura na goze xdd i ze ona mi je zeskanuje i przyjmie.
Skanuje.
Taki uj. „Artykuł bez kaucji”. Ja kuzwa bez kaucji jak jest wyraznie na opakowanich ze sa objete kaucja.
No ale nie mozemy przyjac bo to butelki z lidla. No mysle sobie kuzwa, zaraz te butelki do lasu wyrzuce.
Kasjerka uprzejmie do mnie, ze moze mi przyjec te butelki ale bez zwrotu srodkow.
Wracam wiec z tymi butelkami do auta.
Dzien kolejny, jade do pracy z butelkami, po drodze zajzdzam do lidla.
Wchodze, znajduje butelkomat. Wrzucam pierwsza butelke i wyskakuje komunikat „pojemnik nieprawidłowy, prosze zutylizować w innym punkcie”. Nosz kura.
Wolam pracownika, slysze ze to tylko maszyna i moze sie zacinac. Kazda z butelek po kilku probach jednak udaje sie zesnakowac i zutylizowac. W polowie przerwal mi jednak komunikat, ze pojemnik jest pelen i musze wezwac pracownika. xdd
Ten przychodzi po jakims czasie, stwierdza ze faktycznie pojemnik pelen. Idzie po paleciaka i wymienia pojemnik. W miedzy czasie juz sie ustawia kolejka z innymi z pustymi butelkami. Udalo sie, odebralem kupony na lacza wartosc 8,60PLN.
Czy warto?
Nie, spoznilem sie przez to do pracy i zmarnowalem mnostwo czasu.
Brak profitu.
#ekologia #heheszki
źródło: IMG_0081
PobierzAle podoba mi się tok myślenia.
A dlaczego miałbyś się obrazić ? W sumie to nie wiem, ale większość ludzi tutaj ma kija w dupsku. Wiem że nie Ty =]
Oj tak i do tego wszyscy zostaliśmy zobligowani do jej praktykowania, niezależnie jakiego jesteśmy wyznania
@Masuca: miło z jego strony, że to zrobił bez dąsania się
Jesli biedronka nie przyjela butelek z lidla a prawnie musi przyjac bez wzgledu na to skad sa to czy nie mozna w takiej sytuacji wezwac policji?
Ja wiem ze czas, ale chyba bym specjalnie poswiecil nawet pol dnia, tylko jak to prawnie wyglada?
Teraz to jest xD. Wyobraź sobie ile prądu żrą te wszystkie wielkie urządzenia które są non stop do jakiegoś clouda podpięte. Biedronka z kartonowymi pojemnikami akurat jest najbardziej eko ze wszystkich.