Wpis z mikrobloga

Byłem dziś w Dino przy okazji paczkomatu. Rzadko tam bywam, może łącznie 5 razy w życiu, ale za każdym razem mam podobne wrażenie. Chaos, bałagan, porozrzucany towar, wąskie alejki, wszystko wygląda jakby nikt nad tym nie panował. Serio — przy tym nawet Biedronka wygląda jak wzór organizacji.
Obsługa sprawia wrażenie kompletnie nieprzeszkolonej, brak podstawowej ogarniętości, a na wejściu ochroniarz, który zamiast pilnować porządku wtrąca się z jakimiś losowymi uwagami o kaucjach, zupełnie nie na temat. Całość daje bardzo nieprzyjemny klimat.
Zastanawiam się, czy ten model faktycznie działa tylko w małych miejscowościach, gdzie nie ma alternatyw ani dla klientów, ani dla pracowników. Na wsi — być może. Ale w mieście, gdzie masz Lidl, Kaufland, Aldi czy nawet Biedronkę, przebywanie w Dino to jak cofnięcie się o kilkadziesiąt lat.
Mam akcje Dino na IKE, ale po tej wizycie coraz mocniej zastanawiam się nad sprzedażą. Dino jest często przedstawiane jako top pick na giełdzie, ale jeśli tak wygląda realny customer experience, to coś tu się nie spina. Mam wrażenie, że ten „pewniak” może się kiedyś okazać solidnym mispickiem.
#gielda #dino
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bobokkk: top pick był, bo było po spadkach. W międzyczasie wyszły liczne afery (których zażegnanie będzie sporo kosztowało) + dziś wyniki biedronki, gdzie marże sporo spadły. Podejrzewam, że wyniki dino za q4 nie będą rewelacyjne
  • Odpowiedz
@Bobokkk inwestuje się w biznes i wzrost zyskowności. User experience można z czasem poprawić, ofertę można polepszyć. W tym momencie najważniejsze jest, że cały czas się rozwijają, stawiają nowe sklepy. W pewnym momencie przestaną wydawać na inwestycje, a zaczną z nich mocno pompować hajs do budżetu spółki i wypłacać dywidendy. Wtedy warto będzie mieć akcje Dino, a ci co kupowali je po 40 zł będą wygrywami ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
. Chaos, bałagan, porozrzucany towar, wąskie alejki, wszystko wygląda jakby nikt nad tym nie panował.

@Bobokkk: bywałem w różnych marketach ale tak to można powiedzieć jedynie o biedronce i lidlu xD
  • Odpowiedz
@Bobokkk: jeżeli podejmujesz decyzje inwestycje na podstawie odczuć podczas wizyty w sklepie to gratuluje :D liczą się dane finansowe i perspektywa rozwoju. Pepco sprzedaje chiński szmelc i co w związku z tym ? :D
  • Odpowiedz
Byłem dziś w Dino przy okazji paczkomatu. Rzadko tam bywam, może łącznie 5 razy w życiu, ale za każdym razem mam podobne wrażenie. Chaos, bałagan, porozrzucany towar, wąskie alejki, wszystko wygląda jakby nikt nad tym nie panował. Serio — przy tym nawet Biedronka wygląda jak wzór organizacji.

@Bobokkk: byłem w różnych sklepach Dino wiele razy i co do wąskich alejek to się zgadzam z resztą nie, generalnie jest tam dużo
  • Odpowiedz
@Bobokkk: nigdy nie widziałem jakiegoś syfu w Dino ale zawsze jak jestem to najlepiej bym opisał to jako wielkopowierzchniowy osiedlowi warzywniak xD jakiś taki klimat jest, trochę społemem zalatuje i to takim starszym bo teraz większość już jest poremontowana i już całkiem współcześnie wygląda w porównaniu do Dino xd
  • Odpowiedz