Aktywne Wpisy

MistrzKowalski +556
Przejeżdżała śmieciarka ale nie zabrali, żądali poświadczenia że nie jestem zabytkiem chronionym prawem 😁😁🤣🤣
źródło: 1000002015
Pobierz
Common_Rail_1337 +212
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz

Tymczasem ta pielęgniarka zarabia więcej ode mnie, a jednocześnie całe społeczeństwo pluje na mnie, że to rzekomo moja bajońska lekarska pensja zabija budżet NFZ. Podobna sytuacja jest w przypadku chirurga. Chirurg rezydent robiący operacje zarabia mniej niż instrumentariuszka podająca mu narzędzia. Tutaj oczywiście również wyższa pensja pielęgniarska nie obciąża budżetu NFZ, ale niższa lekarska to skandal i przyczyna upadku systemu ochrony zdrowia w Polsce.
Nie mam nic do pielęgniarek. Szanuje ich prace, którą wykonują i doceniam pomoc. Chciałbym po prostu rzucić troche inne światło na kwestie zarobków w ochronie zdrowia i czy to aby na pewno pensje lekarskie niszczą budżet NFZ. Warto dodać, że ministerstwo aby zaoszczędzić rozważa obniżenie pensji rezydenta, a nie pielęgniarki.
#medycyna #lekarski #lekarz #polska #zdrowie #pielegniarstwo #pielegniarka #szpital
@lorafenus: kolejny manipulant XD "na początek" XDDD jeszcze może zacznijcie porównywać pensję pielęgniarki z pensją lekarza na 1 roku studiów który poszedł sobie dorobić do McDonalda żeby była bardziej dramatyczna różnica
źródło: xD
PobierzCiesz się że nie musisz biegać myć pacjentów, w jednym z moich starych szpitali rezydent anestezji zapinał po sali, a pielęgniarki z nosem w telefon albo kima w dyżurce.
Te stawki typu bonusy to sa bajeczki dla naiwnych. A zwlaszcza obcokrajowiec zobaczy je jak swinia gwiazdy.
Szpitalne dane sa na przyklad tutaj i niektore od 2015 roku niewaloryzowane. Nie musza, jest nadmiar chetnych lekarzy do pracy, to nie Polska ze rzekomo brakuje.
Tak, wiesz lepiej od kogos kto w zawodzie jest 25 lat i uwaga - zrezygnowal z pracy. P.S. W 2013 roku byl niedobor anestezjologow -
i takie ameby kończą szkołę medyczną?!
NIECH ŚW. PIOTR MA NAS W SWOJEJ OPIECE └[⚆ᴥ⚆]┘
Ameba zaczeła pracę i myśli, że będzie kosić 50k/mc └[⚆ᴥ⚆]┘
@lorafenus: to jest słowo klucz. Ile lat doświadczenia ma rezydent 1 roku medycyny w Szwajcarii? Bo w Polsce ma 13 miesięcy xD Ile taki ktoś powinien według ciebie zarabiać?
Ba - argumentacja mniejwięcej od lat ta sama. Biedne
Żeby nie było - rezydenci faktycznie mają mało jak za odpowiedzialność po 2/3
dla mnie żałosne;
lekarzom należy się wszystko
No tak, bo pielegniareczka ma kłaniać się w pas szanownemu panu doktorowi, a nie rozmawiać jak z równym