Wpis z mikrobloga

Pomóżcie w wyborze, bo zielony jestem totalnie.

Miałem to szczęście, że od 24 lat jeździłem autami służbowymi, ale nadchodzą zmiany.

Muszę coś kupić. Patrzę za jakąś używką salonową i w grę wchodzą jak na razie dwie (3 opcje)

Mazda 3 lub CX3 - tutaj podobno słaby lakier, ale design boski :)

Audi 3 150Km - tutaj mam nadzieję na trwałość

W zasadzie moim jedynym kryterium jest gabaryt jw i trwałość. Chce auto, którym pojeżdżę 10 lat bez większych kłopotów. Budżet +/- 120 tys. Chińczyki i skoda nie wchodzą w grę.

Użytkowanie, to dojazdy do pracy ok 40km dziennie drogą ekspresową.

#motoryzacja
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

skoda jak dla mnie sensowniejsza od VW w tym momencie - trwała i tańsza niż większość VAG

@krystekw2: tylko, że takie A3, Octavia, Leon i Golf to są te same auta z inną budą i drobnymi zmianami. Silniki, skrzynie, cały układ napędowy to jest to samo 1:1. Jak mogą się mniej psuć? Awaryjność jest podobna, bardzo niska generalnie
  • Odpowiedz
Mam w drodze nowego yarisa 130km wypchanego pod sufit, powinien byc w przyszlym tygodniu. Niecale 120tys. Chcesz to zdam relacje, moj pierwszy rozsadny grzybowy wybor po rozmaitych alfach, bmw, mini.
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan: a czy ja napisałem, że mniej się psują? Napisałem coś takiego: "<Skoda jest> trwała i tańsza niż większość VAG", nie, że "<Skoda jest> trwalsza niż większość VAG i tańsza niż większość VAG".
  • Odpowiedz
@KrolWlosowzNosa Volvo są bardzo fajne. Sam jeżdżę ale przyznam jedno. Stoją w miejscu. W sobotę czekając na serwis wsiadłem do V90 2026r. Szczerze? Stanęli w miejscu jeśli chodzi o komfort. Wygląda w środku tak samo od 6 lat. W tym samym budynku był też Ford. W cenie tego V90 masz 3x forda Pumę tak samo wypakowanego po pachy. Rzadko się słyszy żeby silniki Volvo (benzynowe) były usterkowe. Na pewno serwisy są
  • Odpowiedz