Wpis z mikrobloga

Miałem kilka butelek po pepsiałce, więc stwierdziłem, że spróbuję odzyskać szekle ulokowane w kaucji i nakarmię maszynę w Lidlu. Butle w plecak i do sklepu. Po wejściu widzę, że przy maszynie gramolą się matka z córką i coś tam ewidentnie nie działa, bo to jedna to druga spacerują zerkając ku kasie za jakąś pracownicą. No nic, skoro już przyszedłem to zrobię jakieś zakupy. Kręcę się między warzywniakiem, a pieczywem od czasu do czasu zerkając czy maszyna wolna. Podchodzi pracownica, coś majstruje, potem znów widzę, że jest jakiś problem. No nic, idę obejrzeć narzędzia z parksajda dla zabicia czasu po czym znów idę skontrolować sytuację. Akurat pracownica skończyła opróżniać automat, wyświetlacz zachęca. Pierwsza butelka - "czujnik startu podajnika jest zablokowany". W pobliżu żadnego pracownika, pod automatem zostawione pełne reklamówki, chyba tej matki z córką którym brakło cierpliwości. Wokół automatu wali browarem z nie do końca opróżnionych puszek. Idę do kasy i płacę za swoje zakupy.
Sumarycznie spędziłem w sklepie ze trzy razy więcej czasu niż spędziłbym podczas typowych szybkich zakupów.

#systemkaucyjny #segregacja #lidl
djg - Miałem kilka butelek po pepsiałce, więc stwierdziłem, że spróbuję odzyskać szek...

źródło: IMG_6856

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

spędziłem w sklepie ze trzy razy więcej czasu niż spędziłbym podczas typowych szybkich zakupów

@_djg_: A jeszcze nawet butelek nie zwróciłeś.
  • Odpowiedz
@_djg_: coś musiało być w środku podajnika, czasami specjalnie pracownicy blokują xd
Prawdę mówiąc mogłeś przy kasie powiedzieć że chcesz oddać butelki, oni mają awaryjne przyjęcie przy kasie i to ich obowiązek ;d

Automaty będą dobrze działać i sprawnie gdy wreszcie wyłączą przyjmowanie butelek bez kaucji
  • Odpowiedz
@darek-jg: jest - sklep nie może odmówić przyjęcia butelki inaczej może spodziewać się kary, w lidlu mogą zbywać ale nawet mają wewnętrzny regulamin co robić jeśli automaty nie działają
LukaszTV - @darek-jg: jest - sklep nie może odmówić przyjęcia butelki inaczej może sp...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 12
@_djg_ przyjdzie pracownica, odblokuje automat i sobie zarobi na tych zostawionych butelkach.

To taki rodzaj napiwku dla pracowników.
  • Odpowiedz
@_djg_: i wtedy wjeżdża cały na biało osiedlowy żul, elegancko bierze koszyk, zabiera wszystkie worki z butelkami, podchodzi do kasy i mówi że on to oddaje
  • Odpowiedz
ta już widzę tych wyrozumiałych klientów w kolejce... Jasne

@Lyca6_2019e: tym bardziej trzeba to egzekwować żeby d--a bolała że pozwolono na przegłosowanie takiego bubla, jak ludzi coś bezpośrednio nie dotyka to oleją temat
  • Odpowiedz
@_djg_: Ale przynajmniej kilku pociotków zarobi w kilka lat ponad 10 miliardów złotych na Polakach na których nałożono nowy podatek bez pytania kogokolwiek o zdanie.
E k o l o g i a s z u r z e!!!
  • Odpowiedz