Wpis z mikrobloga

#sct czy wiadomo dlaczego pojazdy zasilane lpg są traktowane tak samo jak zwykle pojazdy benzynowe, a te zasilane cng mają nieograniczony wjazd do strefy?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@jajcek: na przeglądzie technicznym nie badają mi emisji wcale, chociaż nie miałbym nic przeciwko.

Po drugie, nic nie szkodzi zmierzyć emisji na lpg, w czym problem?

Po trzecie czy w takim razie na przeglądzie samochodu z CNG badają emisję na CNG?
A samochody zasilane na CNG mogą jeździć po strefie
  • Odpowiedz
  • 0
@Strigiformesman: Oczywiście że badają, mają taki obowiązek i robią to na benzynie. Wiem bo sam miałem LPG. Chyba że robisz u Janusza co wszystko podbija jak leci.
  • Odpowiedz
  • 1
@jajcek: Ja ostatnio badanie spalin miałem robione okolo 8 lat temu. XD Ale to pewnie dlatego, że dieslem przyjechałem
  • Odpowiedz
  • 0
@Strigiformesman: Nie wiem jak z CNG ale jak jest wyłącznie na CNG to przypuszczam że badają emisję na CNG. A jak dwupaliwowy to na tym paliwie podstawowym czyli diesel/benzyna.
  • Odpowiedz
  • 0
@T1oo: Szczerze nie wiem od czego to zależy. Niby jest obowiązek a raz badają raz nie. No mi jak badali ostatnim razem jak jeszcze miałem LPG to chłop mi nie chciał podbić bo spaliny za duże xD Pocisnałem go że jest silnik nie rozgrzany i sterownik zapodaje bogatszą mieszanke stechiometryczną to podbił. Ale ciekawe ile osób przez takie coś naciągneli xD
  • Odpowiedz