Wpis z mikrobloga

Spadł śnieg, przygotujcie się na wysyp wykopowych mistrzów kierownicy narzekających, że ludzie dostosowują prędkość do warunków na drodze i umiejętności i jakby nie zawalidrogi jadące 30km/h to oni by lecieli przez miasto jak Colin McRae, tylko dajcie im puste ulice (i siano wzdłuż ulicy, aby było w co bezpiecznie przywalić, bo zderzaki do 15 letniego bmw ciężko już dostać) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wroclaw #pogoda #z-------------j
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Badmanek: Nawet jakby mieli zimowe to w niektóych miejscach Ci niewiele by dały patrząc jak wyglądały boczne ulice. Zresztą nawet te główne wyglądają kijowo.

to oni by lecieli przez miasto jak Colin McRae,

@SoundsGoodMan: No jakby lecieli jak McRae to by bylo spoko. Oni raczej by się wywalali na 3 lampie xD
  • Odpowiedz
@SoundsGoodMan: Przejechałem prawie milion kilometrów, zasadniczo bez wypadku. Auto mam naprawdę dobre, z systemami, napędem na 4 koła, na zimówkach itd. I jestem właśnie takim zimowym zamulaczem 30 km/h. Nie umiem szybko jeździć po śniegu, w związku z tym że boje się utraty kontroli nad autem przy większych prędkościach. Jadąc wolno panuję nad sytuacją, nawet jak wpadnę na lodowisko na drodze.
  • Odpowiedz
@zonecom:

Przejechałem prawie milion kilometrów, zasadniczo bez wypadku. Auto mam na prawdę dobre, z systemami, napędem na 4 koła, na zimówkach itd. I jestem właśnie takim zamulaczem. Nie umiem szybko jeździć, w związku z tym że boje się utraty kontroli nad autem przy większych prędkościach. Jadąc wolno panuję nad sytuacją, nawet jak wpadnę na pole minowe na drodze.

Poprawiłem
  • Odpowiedz
@SoundsGoodMan: powiedz to babce w Toyocie Aygo, która bała się ominąć STOJĄCĄ smieciarkę zbierająca śmieci, przez co straciłem 10 minut bo inni też stali za babką bo nie omija to się coś dzieje a kolejni byli za daleko, żeby ominąć kilka aut pod rząd xD dopiero jak zaczeli wszyscy trąbić, to ci z przodu ją ominęli xD i tak tkwiliśmy sobie w tym impasie kilka minut
  • Odpowiedz
oraz "całorocznych"

Po co zimowe, mówię ci tylko całoroczne mordo xdxd

@kyloe: Jeżdżę na całorocznych od lat i jakoś sobie radzę bez zamulania, codziennie w drodze do pracy co kawałek kogoś wyprzedzam. Ci co się śmieją z całorocznych, chyba nie wiedzą jaka niewielka różnica obecnie dzieli zimowe a całoroczne. Caloroczne z wyższej półki to tak mniej więcej średnie zimowe, jeśli chodzi o odczucia z jazdy moim zdaniem.

Ewentualnie co po
  • Odpowiedz
@kptDoopa: same, do Wrocławia tylko całoroczne.
jeżeli faktycznie byłby jakiś armageddon to lepiej tego dnia zrezygnować z używania samochodu zamiast bawić sie co pół roku w wymiany, magazynowanie, wyważanie itd.
  • Odpowiedz