Wpis z mikrobloga

#dieta #odzywianie #keto #ketoza #mikrokoksy
niestety prawdopodobnie znajde sie w sytuacji, w ktorej powinienem spozyc a-----l. czy wytraci mnie to z ketozy? raczej ugruntowana, ponad miesiac na maks 20-30g wegli/doba, z samego nabiału czy niewielkiej ilosci warzyw - no ale badan nie robilem. jesli etanol wytrąca z ketozy, to czy istnieje moze jakas w miare "bezpieczna" ilosc? jesli tak to jaka?

przy zalozeniu, ze przekroczylbym bezpieczna ilosc, to znowuz bym czekal ~2tygodnie na wejscie w ketoze, czy nastapilo by to szybciej?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@asenjo: masz się napić to się napij, wnioskując po sytuacji to raczej z medycznych powodów nie stosujesz tej diety to w zasadzie co w twoim życiu zmieni czy przez dzień, tydzień czy dwa miałeś tyle czy tyle ciał ketonowych?

Bycie w kotezie jest dla ciebie celem samym w sobie?
  • Odpowiedz
@asenjo: Oczywiście, że Cię nie wywali z ketozy, jednak zależy od tego co będziesz pił.
Ja kiedyś 0.5 czystej wódki wypiłem, popijałem wodą gazowaną z cytryną i byłem dalej w ketozie.
Na Twoim miejscu bardziej bym się obawiał typowego po pijaku myślenia "a ch** tam, zjem se pizze/chipsy/kebaba, napije sie piwa" itd :)
Co by nie mówić- zabić to Cię nie zabije, ketopolicja Cię nie zgarnie, najwyżej jak "zgrzeszysz" to
  • Odpowiedz
@asenjo: biały rum, woda gazowana, cytrynka i lód ( ͡º ͜ʖ͡º) nie wywali. Polecam 0.5 rumu żeby wystarczyło na kolejny rok abstynencji przy keto ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Swoją drogą wino wytrawne też kocur
  • Odpowiedz
@asenjo: o kurcze, kac na keto to machający papież.jpg, mnie skutecznie zniechęciło to do dalszych eksperymentów z keto i po prostu liczyłem kalorie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co prawda byłem wtedy dużo młodszy, na keto może z miesiąc, ale po dwóch drinkach z w----y czyli może 100ml(chłop 80+kg wagi) rano nie wiedziałem co się dzieje, nie wiedziałem czy najpierw się zerzygac czy zemdlec. Pomogło o----------e tabliczki
  • Odpowiedz