Wpis z mikrobloga

Hej, przeprowadzam się z #wroclaw do #warszawa z powodu pracy. Potrzebuję rady.

Szukam mieszkania, mam 28 lat i będę zarabiać na b2b 16k.

Mam problem z wyborem XD Ponieważ:
- znajduje duże mieszkania za 4000 złotych, które są spoko. Ale moja wypłata będzie koło 8000 po wszystkim co mnie trochę boli w portfel XD
- są pokoje za 1800, ale mając 28 lat i mieszkając w jakichś mieszkaniach ze studentami czuje się giga dziwnie
- są też takie środkowe wybory w kawalerce za 3400.

Co byście doradzali dinozaurowi takiemu jak ja? Miesiąc temu zerwałem z dziewczyną we Wrocławiu więc przeprowadzam się tylko ja sam.

#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #praca
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

będę zarabiać na b2b 16k

@Luminarz_Osobisty: będziesz zarabiać 16k na B2B i rozważasz mieszkanie w pokoju z jakimiś studentami/ukraińcami/sebixami - dla mnie to już nawet nie oszczędność kosztem swojej psychiki tylko coś poza granicami pojmowania
  • Odpowiedz
@Anakee: still, 8k na ręke i pokój z potencjalnymi patusami o_0

To troche jakby napisał że jego serce i portfel bolą wydatki na normalne jedzenie, więc będzie jechał na taniej diecie czokoszokowej
  • Odpowiedz
To troche jakby napisał że jego serce i portfel bolą wydatki na normalne jedzenie, więc będzie jechał na taniej diecie czokoszokowej

@thorgoth: brzmi jak przeciętny wykopek
  • Odpowiedz
@Luminarz_Osobisty: siema, mialem taka sama sytuacje i wynajalem kawalerke blisko pracy i to byl strzal w dziesiatke. w wawie jest sporo lasek wolnych, takze musisz miec komfort do tego zeby wióry leciały z tartaku :) wspoldzielenie mieszkania z kims to pozorna oszczednosc, przy takich zarobkach powinno byc ok. Pamietaj, zeby wynajac cos BLISKO PRACY, nawet jakby mialo byc drozej, bo w wawie korki i dojazdy są makabryczne, duzo gorsze niz
  • Odpowiedz
@Luminarz_Osobisty: też się przeprowadziłem kilkanaście lat temu do Wrocławia z innej miejscowości, w wieku 26 lat. Wynająłem mieszkanie i mieszkałem sam. Z perspektywy czasu żałuję, że nie wybrałem tej opcji:

- są pokoje za 1800, ale mając 28 lat i mieszkając w jakichś mieszkaniach ze studentami czuje się giga dziwnie

Jak przeprowadzasz się do nowego miejsca to nie masz żadnych znajomych. W pracy nie nawiążesz zbyt wielu znajomości. A później,
  • Odpowiedz