Wpis z mikrobloga

@galek: Nie, dokładnie tak samo jak nie przeraża mnie fakt, że ja muszę tyle pracować. Może jakbym nie miał żadnego wpływu na swoją ścieżkę zawodową to by mnie to przerażało, na szczęście żyję w cywilizowanym kraju.
  • Odpowiedz
@galek ale jakie dziecko?
Przecież to kosztuje, a zanim pójdzie do roboty (i zostanie jedynym żywicielem rodziny) to tak musi podrosnąć do 7 lat
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 7
@SzarakGieldowy: A może najpierw dajmy ludziom wolny wybór czy chcą pracować czy też nie i wtedy byśmy zobaczyli ilu ludzi dobrowolnie chodzi do pracy za darmo jeśli ma zapewnione pieniądze?

Jak można lubić coś do czego de facto jesteś zmuszony ?
  • Odpowiedz
@galek: ja mam to w dupie bo dzieci mieć już nie będę. Nie z wyboru, chciałem ogólnie, ale kobiety zawiodły na całej linii. nie było z kim zrobić, potem skończył się czas.
  • Odpowiedz
Mamy nadzieję że będzie zdrowe psychicznie i będzie rozumiało że praca jest czymś naturalnym.

@Korax: zdrowie psychiczne = bycie posłusznym niewolnikiem systemu XD
  • Odpowiedz
A czy masz wplyw na swoją ścieżkę życiowa? Czy mogłeś wybrać aby nie musieć pracować wcale ?

Odpowiedz

@galek: No oczywiście że mam wpływ na swoją ścieżkę życiową. Tak samo moi rodzice mieli olbrzymi wpływ na moje życoe i tak samo ja mam wpływ na życie mojego dziecka.

Tak, jakbym bardzo chciał to mógłbym nie pracować wcale.
  • Odpowiedz
  • 0
Ja zamierzam wychować swoje dziecko na zdrowe psychicznie, żeby taki wybór był dla niego odrzucający. To że ktoś zawalił sprawę i jego dziecko zostało pasożytem i antynatalistą to już jego wina i jego decyzji wychowawczych.
  • Odpowiedz