Wpis z mikrobloga

jaka piękna propaganda, nieistniejący Pan Łukasz zamienił ogrzewanie węglowe na pompe ciepła i oszczędził 200zł, zobacz jak! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.onet.pl/styl-zycia/kbpl-2/zrezygnowal-z-wegla-gdy-zobaczyl-rachunek-za-ogrzewanie-przecieral-oczy/t6ktd00,0666d3f1

#ogrzewanie #polska #takbylo #energia #zima #wegiel #pompaciepla
Ksemidesdelos - jaka piękna propaganda, nieistniejący Pan Łukasz zamienił ogrzewanie ...

źródło: pompa_ciepla

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Ksemidesdelos: u mnie idzie na razie, odpukać wszystko zgodnie z planem. Założona w 2021, ok 26 000 zł, 10 KWP. Po pełnych czterech latach wychodzi mi prawie 3k rocznie na plusie. Czyli ok 12k. Plan był że inwestycja się zwróci po ok. 10 latach. Największy stres to byłaby awaria. No bo wtedy zwrot w piesdu. Na razie koszty utrzymania tyle co nic. Szkoda, że pozmieniali to prawo, bo kiedyś było
  • Odpowiedz
nie oplaca sie ani jednej osobie, ktora rozumie, ze to czas a nie pieniadze w życiu jest najcenniejsza waluta.

@jegertilbake: ciekawe co ty robisz ze swoim cennym czasie aha no tak siedzisz na wykop.pl
  • Odpowiedz
@Ksemidesdelos: wyglada jak jakiś sojak z polskich komedii romantycznych, mogli lepsze zdjecie kupic

@daeun @Ksemidesdelos To jeszcze pikuś, ostatnio w onetowej rzeczywistości jakaś paniusia wracając z UK wzięła ze sobą żarówki bo nie mogła znieść myśli, że będą nieprawidłowo recyklingowane xD
  • Odpowiedz
@conamirko: Dzięki dobrym decyzjom mam taki nadmiar czasu wypracowany, ze nawet jak r------e go na wykopie sporo to i tak duzo zostaje a teraz jestem chory wiec odpada mi teraz spodo aktywnosci na ktore wydaje go w zimie jak chodzenie na saune, silownie, basen a wiec i mogę spedzic wiecej czasu na wyprowadzanie randomow z bledu tutaj.
  • Odpowiedz
@conamirko: Tak, co ci sie nie zgadza?

Mamy 2026 rok. Jeśli ktoś dzisiaj pali weglem to nie robi tego z wyboru tylko jest biedakiem.

Te same osoby beda pisac, ze nie ma sensu kupowac nowych aut, bo sie zepsuje elektronika i jeżdżą gruzem a potem maja bol d--y o SCT.

W pewnym momencie nalezy spojrzec prawdzie w oczy zamiast stale wypierać.
  • Odpowiedz
@Ksemidesdelos: jesli ma w miare dom, spalal 3,5t wegla to pompa mogl zejsc troche ponizej, bo pompa ma duzo lepsza modulacje mocy, razem z kontrola stref ogrzewanych. To nie jest technologia z kosmosu. Koszt pompy do normalnego domu to aktualnie +- podobne koszty do pieca klasy 5 albo gazowki. Jak mu sie jego zuzyl to koszty wymiany i tak by musial poniesc. Prymitywy sie uwziely na te pompy i je
  • Odpowiedz