Wpis z mikrobloga

Był kiedyś taki dzień, kiedy po raz ostatni w życiu wypiłem Cherry Coke, zupełnie nieświadomy, że to będzie ten ostatni raz. Gdybym wiedział, to na pewno potraktowałbym tamten moment z większym szacunkiem.

Pamientaj aby dzień świenty świencić.

#przemyslenia #nostalgia #jedzenie #kiedystobylo
phaxi - Był kiedyś taki dzień, kiedy po raz ostatni w życiu wypiłem Cherry Coke, zupe...

źródło: 43563456457

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@phaxi: Cherry coke było świetne. Co prawda próbowali wskrzeszać legendę robiąc Coca Cola Cherry, ale miała zupełnie inny smak. Ciekawe, czy jeszcze gdzieś jest produkowana i sprzedawana oryginalna odmiana.
  • Odpowiedz
@phaxi: kiedyś był ten dzień, gdy ostatni raz byłem na sankach, na karuzeli, na drabinkach...
Nadejdzie dzień, gdy ostatni raz pojadę rowerem, przeplynr jezioro i nawet nie będę tego świadom...
  • Odpowiedz
  • 2
@phaxi: ehh też uwielbiałem cherry ale w pamięć zapadła mi również sprzedawana przez jakiś czas cola lub pepsi z kawą. Nie pamiętam dokładnej nazwy.
  • Odpowiedz
@phaxi: smuteczek :( Z tego co pamiętam, cherry coke to był pierwszy napój coca coli który świadomie kupowałem bo mi smakował. Zwykła cola jakoś tak no... napiję się, ale nie jestem fanem. Za to cherry wchodziła jak złoto. Od kilku lat nie piję napojów gazowanych poza wodą z saturatora, ale kolki szerry to bym się napił
  • Odpowiedz
@phaxi: ciekawe dlaczego wycofali, może coś rakotwórczego miała? Też uważam, że miała wybitny smak i chcę wierzyć, że to nie mój sentymemt do raju utraconego - dzieciństwa. Cola cherry podobna, ale to jednak nie to samo. No i chyba Cherry Coke była 20-30 groszy tańsza. Wtedy dla mnie 1zł to było jak dzisiaj 50zł to te 1,50 vs 1,70 robiło różnicę xD
  • Odpowiedz
@phaxi: jedyna cola którą lubiłem. Później próbowałem jeszcze pepsi cherry, ale to już nie było to samo. Ciężko było kupić, był tylko 1 automat gdzie można być znaleźć cherry
  • Odpowiedz