Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć pracę w Krakowie bez doświadczenia?
Mirki piszę z anonima bo aż wstyd :( Mam takie pytanie do ludzi z #krakow
Czy da się znaleźć pracę za około minimum 5000 zł netto bez znajomości fachu typu elektryka, cnc i tym pokrewne? Już tłumaczę o co chodzi: Ogólnie od lat pracowałem w handlu jako przedstawiciel handlowy, szukam teraz pracy w tej branży ale a) albo proces rekrutacji jest bardzo długi b) szczerze rzygam tą pracą, nawet jakiś magazyn byłby pewnie ok. Całkowicie się przebranżawiam, zacząłem studia i TU JEST KOLEJNY PROBLEM: nie mogę pracować w weekendy tzn. mogę w niedzielę ale sobota odpada bo mam co tydzień zjazdy. W piątki od 15 ale online to sobie ogarnę jakoś. Gdzie szukać, w co celować. Może któryś z mirków szuka pracownika. Nie wiem jak to ugryźć, wybredny nie jestem pracy się nie boje ale powoli kurczą się fundusze. Z góry dziękuje wam za pomoc

#pracbaza #praca #bezrobocie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ponton: ale ziomek pyta bez weekendów no i chyba 5k na ręke tam nie wyciągnie. Może jakaś nie wiem produkcja, bo na taxi to chyba nie ma szans
  • Odpowiedz
Czy da się znaleźć pracę za około minimum 5000 zł netto bez znajomości fachu

@mirko_anonim: Nie nastawiałbym się. Ogólnie znaleźć pracę za 5000 zł netto w tym momencie w Krakowie nie mając jakiś konkretnych umiejętności czy fachu (a nawet mając) jest trudno.
  • Odpowiedz
@Krs90: udzielam się w wątku bo samego mnie czeka zmiana pracy. Czemu sądzisz, że jest teraz tak źle? Że korpo wyparowało czy ogólny kryzys? Znajomych nie słucham bo wiadomo nikt nie powie że źle u niego ale serio 5k to taki duży sufit?
  • Odpowiedz
@szarley: Ogólna stagnacja na rynku + ogromne zwolnienia z korpo i podobnych. Po co korpo ma zatrudniać kogoś za 8k, jak za 4k (albo nawet minimalną) będzie miało SETKI chętnych. Mówiąc setki, mam dosłownie na myśli setki, bo rozmawiałem ze znajomą pracującą w HR. Na każde stanowisko, szczególnie juniorskie mają i po 500 CV, do tego stopnia że seniorzy zgłaszają się na juniorów bo co im zostało, jak w ciągu
  • Odpowiedz
@Krs90: @szarley
Serioo? Aż tak źle w drugim mieście w Polsce? 5k w Krakowie to przecież ledwo na utrzymanie starczy.
Ale z drugiej strony czasami bywam w Krakowie i ludzie nie wyglądają na zabiedzonych a raczej jakby zarabiali ze 2-3X wiecej niż ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz