Wpis z mikrobloga

#druk3d #htpc Dzień dobry, czy możecie polecić jakiegoś konkretnego usługodawcę czy stronkę która mi wydrukuje obudowę htpc wg. instrukcji z jakiegoś pliku lub stronki typu printables? Chodzi mi o dobre wykonanie usługi + niewygórowane koszty.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XkemotX: to pokaż tą obudowę, i zobaczymy jak to wycenić.
Nie licz, że będzie to taniej i lepiej, niż kupno gotowego produktu masowego "z półki"
  • Odpowiedz
  • 0
@sylwek2k: Hej, zdaję sobie sprawę, ale za tyle co ja bym kupił drukarkę która mi pasuje (bambu a1/a1 mini) to mam sprzęt do którego w ogóle chcę drukować obudowę

jeżeli okaże się że to jakieś duże pieniądze to mam w piwnicy milion desek, MDFów i paneli, po prostu sklecę coś swojego manualnie, ale nie ukrywam że wygoda i "pewniak" w postaci gotowej obudowy do egzotycznego komputera mi bardziej odpowiada
  • Odpowiedz
@XkemotX: a chinol nie robi na aliexpress tego typu obudowy do zasilaczy? zobacz w sumie bo jak tak to raz ze pewnie taniej wyjdzie a dwa że solidniej bo tradycyjnymi metodami
  • Odpowiedz
ale za tyle co ja bym kupił drukarkę która mi pasuje (bambu a1/a1 mini) to mam sprzęt do którego w ogóle chcę drukować obudowę

@XkemotX:

ale nie bedziesz miec wtedy drukarki :D

• Odpowiedz
@XkemotX: AAA to trzeba było od razu, że do #bc250
Sam robię, już 3ci taki.
0. Czy musi być flexatx?
1. Czy masz już ten zasilacz?
2. Czy musi być taki zasilacz?
3. Czemu nie HP za
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@hrumque: 0. Nie, raczej mnie na niego nie stać
1. Nie mam żadnego
2. Nie, raczej wolałbym znaleźć coś SFX/TFX z jednym kabelkiem 8-pin, zrobić na 24-pinie zworkę z wyłącznikiem (jak na foto), i zbudować sobie obudowę chyba z płyt mdf, paneli i/lub desek, których mam pełno.
3. Posram się próbując to lutować, skręcać, nie mam sprzętu do bezpiecznego zrobienia tego wszystkiego a nie chcę go kupować bo to mały,
  • Odpowiedz
. Nie, raczej wolałbym znaleźć coś SFX/TFX z jednym kabelkiem 8-pin, zrobić na 24-

@XkemotX: to tanio nie będzie. Za sfx TFX z >200 pewnie zapłacisz.
  • Odpowiedz