Aktywne Wpisy
mwmichal +651
Ten kraj to psychiatryk, wchodzę zobaczyć skrót na YouTube i komentarze zasrane tym jakie to szczęście, że Niemiec przegrał i, że co teraz zrobi Tusk i Onet. Ja rozumiem pośmieszkować ale nie prowadzić dyskusje o tym, że niby Tusk będzie chodził na czarno ubrany i, że jest (ostrożnie!) wściekły. Prawaki nawet meczu nie potrafią zobaczyć bez wbicia tam polityki
#mecz
#mecz
Dupxo7 +297
Debili twierdzących, że lewym pasem na S-kach i autostradach trzeba jechać "szybko", czyli grubo ponad dozwoloną prędkość, i że w ogóle jest to zgodne z przepisami bo "lewy służy do z-----------a hehe", elegancko weryfikują odcinkowe pomiary prędkości. Mówię wam, to jest wybawienie. Odkąd zainstalowali to cudo na S-ce koło mojego miasta to jazda z sytuacji stresogennej stała się czystą przyjemnością. Wcześniej jak tylko zacząłem wyprzedzać ciężarówkę to po sekundzie na dupie siedział

65% S&P
15% nasdaq
10% mwig40
10% obligacje 10letnie
Ja początkowo wrzucałem ok 1k pln w różne rzeczy. Tam gdzie najlepiej, najmniej pracy, najwyższe zwroty.... aktualnie mam dużo więcej, a niektóre kompletnie zamknąłem.
* to nie jest porada inwestycyjna.
a tak serio, to dobry podział
żebay zagrać agresywniej i zboostować portfel ale nie pchać całości w Nasdaq? @Prince69
Wystarczy popatrzeć jak za ostatnie 4 lata wyceniano mwig czy swig w stosunku do sp500 czy nasdaqa. Czy przegonimy USA w rozwoju, na pewno nie, ale mimo
źródło: {1DC0BBED-EB41-4025-ACD0-15914E46DC98}
Pobierz