Aktywne Wpisy

solejukowski +19
źródło: 1000081723
Pobierz
mateoaka +217
Będąc w Brazylii dotarłem do miasta Virmond (5 tysięcy mieszkańców), w którym większość mieszkańców ma polskie pochodzenie. Niektórzy do dzisiaj mówią tam po polsku! Jest tam również młyn, który produkuje mąkę, nazywa się "Varsovia" - odwiedzam go, żeby zobaczyć, jak produkowana jest mąka. W życiu bym nie powiedział, że to tak skomplikowany proces, zawsze myślałem, że wystarczy zmielić ziarno i pora na CSa ;)
Skąd tam w ogóle Polacy? Zabory, bieda, wynalezienie parowców,
Skąd tam w ogóle Polacy? Zabory, bieda, wynalezienie parowców,
źródło: makavirmond
Pobierz

Dla mnie to 3 mieszkania w topach (2 na wynajem), dywidendy (tak żeby było z 3-4k msc) i jakieś 500k oszczędności + może jakieś kruszce. Jeżeli jeszcze partnerka by pracowała, to już w ogóle super.
#gielda #praca #pracbaza #pracait #it #pieniadze #inwestycje #emerytura
@NadwornyPanicz: czyli 10mln tylko pln XD
Lub 5 mln zł jeśli mówimy o przeciętnym, stabilnym życiu ale bez fajerwerków.
Wtedy kupujesz jedno mieszkanei dla siebie, 2 inne w Wawie ma wynajem po 1,5 mln i masz około 10-12 tys zł miesięcznie na łapę
Tyle ile mam przy pracy, bo dla mnie praca zawodowa to wstawanie kiedy mam ochote, konczenie kiedy mam ochote i robienie tego, co i tak robilbym nie wystawiajac faktury.
Czyli w praktyce nigdy, bo takie pasywne dochody osiaga moze kilka procent ludzi w Stanach.
@NadwornyPanicz: Rozumiem zamysł, że miało być realnie a nie 10 mln euro, ale mimo wszystko ryzykownie. Mieszkania na wynajem niby spoko, ale traf raz na patola, który przestaje płacić i być może dodatkowo zdemoluje lokal i cały zysk się zeruje. Przyrost naturalny w Polsce też
@NadwornyPanicz
@Ashes_Of_The_Red_Heifer: Но если есть в кармане пачка сигарет,
Значит все не так уж плохо на сегодняшний день
@NadwornyPanicz: Dużo zalezy od lifestylu, ja mam troszke wiecej niz to co wymieniles i aktualnie nie zdecydowalbym sie nie pracowac, nie starszyloby na pokrycie kosztow zycia i zostawilloby nadal niepewna przyszlosc.
@Ashes_Of_The_Red_Heifer: tak, centralnie z kosmosu prosto w twoje oczy
Tyle, że pewnie i tak bym pracował, bo lubie swoją pracę. Mniej i bez ciśnienia, wybierał tylko co chcę ale jednak.
No, a jeżeli tak to nie martwcie się. Gruby zrobi tak, żeby on pozostał gruby i odpowiednio wyreguluje próg wymaganego kapitału do takiego poziomu, żeby bez drugiego etatu w Glovo nie było mowy o osiągnięciu żadnego FIRE kiedykolwiek.