Wpis z mikrobloga

Kurde skończyłem właśnie Cyberpunka z widmem wolności i ta gra jest doskonała. Nie pamiętam bym brał w coś równie dobrego. Jedynie wiedźmin ale to tylko dlatego że uwielbiam książki. Chryste panie jak ja żałuję że nie wydali tego dwa lata pozniej. Mieliby goty w kieszeni #gry #cyberpunk2077
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hole_to_another_universe: nie grałem w 1 ale dwójka podobno naprawia wszystko co tam kulało. gra się musi trochę rozkręcić ale po prostu żaden rpg nie ma takiej głębii i tak zajebiście wykreowanego świata jak KCD2, i to takiego świata w który łatwo wsiąknąć bo nie ratujesz kosmosu i nie podróżujesz między wymiarami tylko rozwiązujesz zwykłe ludzkie sprawy. Żadna inna gra nie ma takiego poziomu interaktywności. Graficznie mistrzostwo i mimo że tereny
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: Przechodziłem tą samą drogę. Wiedźmin 3 zajebisty. Później genialne CP 2077 + DLC, szczególnie pod kątem fabularnym.

Następnie były dwa nieudane podejścia do KCD. Dopiero za 3 razem postawiłem dać sobie więcej czasu. Na początku sporo męczarni ale cierpliwie trzeba isc do przodu. Ponieważ później, można się zatracić.

Jak już ogarniesz podstawy świata i mechanikę walki (której początkowo nienawidziłem, żeby później pokochać), to będzie już z górki.
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: no ogolnie chodzi mi o to ze to nie jest gra gdzie trening u nauczyciela to tylko klikniecie myszką tylko rzeczywiście trzeba ten czas poświecić na naukę mechaniki ale widzisz realny progres swoich umiejętności. troche czasu zajeło mi przestawienie sie na to że jest to wolna gra i jest to część doświadczenia.
  • Odpowiedz
@Hole_to_another_universe: jak zaczynasz grę w KCD to nastawiasz się z góry na to że wszystko dzieje się tam powoli i spokojnie i nie masz takich dopaminowych kopów jak w innych grach. Graj w to bardziej na zasadzie relaksu i medytacji, a nie parcia szybko do przodu.

• Odpowiedz
@inzynier_robert: chyba jedyna gra gdzie minigierki faktycznie cieszą i możesz szlifować skilla nie tylko poprzez nabijanie statystyk ale poprzez faktyczne polepszanie swoich zdolności np. alchemia gdzie można skrócić cały proces jak tylko obcykasz co i jak działa
  • Odpowiedz